Milatović na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija: Iskoristiti veliki potencijal dodatnim unapređenjem ekonomske saradnje

post-img Milatović na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija
24kroz7 25.04.2024. 13:32

Predsjednik države Jakov Milatović je sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar otvorio poslovni forum Crne Gore i Slovenije, koji se održava u organizaciji Privredne Komore Crne Gore, saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću.

U obraćanju prisutnima, on je istakao važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su ove kompanije među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u našu zemlju, posebno u bankarski i sektor osiguranja.

Podsjetio je i da su kompanije iz Slovenije učestvovale u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma.

Predsjednik Milatović je ukazao da su ovakvi susreti prilika da učimo od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja iz regiona koja je pristupila Evropskoj uniji, prva koja je pristupila Euro zoni i država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda njenih građana, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, dodao je da je ova država upravo najbolji primjer koji treba da slijedimo predanim radom, jačanjem institucija i ulaganjem u znanje.

Takođe, naglasio je da je ekonomska saradnja dvije države značajna, ali i da postoji ogroman potencijal u oblasti trgovine, turizma i investicija, te da bismo naše odlične bilateralne odnose dodatno ojačali još dinamičnijom ekonomskom saradnjom.

Na kraju, poručio je i da ovaj skup predstavlja temelj za jačanje međudržavne saradnje i buduću intenzivnu saradnju na ekonomskom planu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku