Ništa od programa Evropa sad 2

post-img Nebojša Medojević
24kroz7 26.05.2024. 11:19

Lider Pokreta za Promjene, Nebojša Medojević, oštro je kritikovao planove za nastavak programa “Evropa Sad 2”, tvrdeći da neće biti realizovan zbog ozbiljnih problema sa stabilnošću javnih finansija, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Pokrete za promjene,

Medojević je istakao da je profesor Goran Radosavljević, autor prvog programa “Evropa Sad”, odbio da podrži ukidanje ili smanjenje doprinosa za Fond PIO (penzijsko-invalidsko osiguranje). Prema njegovim rečima, Radosavljević je smatrao da bi takve promene imale ozbiljne posljedice po finansijsku stabilnost države.

Medojević je takođe izrazio nezadovoljstvo što je Spajić, lider projekta, predvidio isti honorar za poznatog DPS simpatizera Bešića, kako bi javno podržavao i hvalio program. Ovo je dodatno razočaralo profesora Radosavljevića, što je dovelo do njegovog povlačenja iz projekta “Evropa Sad 2”.

Spajić je, prema Medojeviću, ostao bez podrške ključnog autora programa, a njegovi sadašnji eksperti nisu dovoljno kvalifikovani za realizaciju ovog složenog zadatka.

– Spajić je ostao bez podrške autora programa Evropa Sad 2, a sam i sa svojim “ekspertima” ne zna ništa o tome – navodi Medojević.

Medojević je dalje tvrdio da je Spajić planirao da se obogati kroz koruptivne poslove, posebno ističući projekat izgradnje auto-puta Mateševo-Andrijevica, gdje se navodno planiraju preuveličani troškovi od 100 do 200 miliona eura. On je predvidio da će, nakon što se ovaj posao završi, Spajić podnijeti ostavku i napustiti zemlju sa ogromnim sumama novca.

Lider Pokreta za Promjene je takođe ukazao na to da su njegove krivične prijave protiv Spajića, kao i prijave od strane Državne revizorske institucije i bivše 43. Vlade, i dalje neprocesuirane, nalazeći se u fioci agenta ANB-a u Specijalnom državnom tužilaštvu. Medojević je izrazio nadu da će novi tužilac Novović konačno pokazati interesovanje za ove prijave i istražiti navodne kriminalne aktivnosti Spajića.

Posebno je naglasio pitanja u vezi sa laptopom Do Kvona i aranžmanima sa Kotrelom, koji je izgubio 19 miliona eura na pokeru u Maestralu, kao i kriminalne aktivnosti Trebinjske grupe u Crnoj Gori, koje bi, prema njegovim rečima, zahtijevale mjesece rada SPO i SDT.

– Sve je vjerovatnije da ce Spajić kad sklopi korupcionaški posao oko dionice auto puta Mateševo-Andrijevica, gdje planira da troškove uveća za 100-200 miliona eura, podnijeti ostavku i punih džepova narodnih para napustiti zemlju – navodi Medojević i dodaje “Ako ga Šuković, ne uhapsi, prije toga. Moje 4 krivične prijave, 2 krivične od DRI i jedna od 43. Vlade kisjele se u fioci agenta ANB u SDT-u Raša Ivanovića. Možda Novović, konačno pokaže interesovanje za ove prijave i kriminal Spajića. O laptopu Do Kvona i aranžmanima sa Kotrelom (koji je izgubio 19 miliona eura na pokeru u Maestralu) da ne pričamo. SPO i SDT bi moralo mjesecima da rade samo na kriminalu Trebinjske grupe u Crnoj Gori”.

Medojevićeva izjava otkriva ozbiljne optužbe na račun aktuelnog premijera, ukazujući na potencijalne finansijske i koruptivne rizike. Ostaje da se vidi kako će nadležne institucije reagovati na ove tvrdnje i da li će doći do daljih istraga.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku