Women on boards: Žene liderke ujedinjene u zajedničkim idejama

post-img Foto: IRF, Women on boards
R.B. 08.04.2024. 15:01

Investiciono razvojni fond predstavio je javnosti program „Women on Boards“, koji bi u prvoj generaciji trebalo da okupi inspirativne liderke iz različitih crnogorskih kompanija.

Šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost Marija Šuković, entuzijastično vodi tim koji doprinosi konstruktivnoj i produktivnoj razmjeni mišljenja sa jasnim ciljem da crnogorsku ekonomiju učini konkurentnijom za poslovanje.

„Inkluzivan poslovni ambijent je preduslov za ekonomsko osnaživanje žena, pa je zadovoljstvo biti dio projekta ‘Women on Boards’, imajući u vidu da projekat direktno utiče na dostizanje rodne ravnopravnosti u našem društvu, uz sve ekonomske benefite koje ono donosi”, kazala je Šuković.

Izvršna direktorka za upravljanje ljudskim resursima u kompaniji One Biljana Radusinović istakla je da joj je ovaj program pomogao da se poveže sa inspirativnim ženama liderkama u poslovnom svijetu, te da se dugoročni i održivi uspjeh kompanija i društva ne može se postići bez sinergije između muškaraca i žena na najvišim upravljačkim pozicijama.

Program „Women on Boards“ po prvi put u Crnoj Gori okupio je žene, liderke koje su tokom šest modula od eminentnih stručnjaka imale priliku da uče o brendiranju, strateškom i finansijskom upravljanju, te liderstvu. Stečena znanja i vještine već sada su u prilici da koriste u svojim kompanijama, kao stručan i nepokolebljiv kadar.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku