Novi projekat u parku MSUCG: Emir Šehanović u rezidencijalnom boravku u muzeju

post-img Foto: MSUCG
autor-img 24KROZ7 10.04.2024. 12:50

MSUCG sa zadovoljstvom najavljuje početak programa U parku, koji koncipira i realizuje Eksperimentalno odjeljenje MSUCG.

Ovaj inovativni program odvijaće se u javnom prostoru muzejskog parka, ali i u drugim javnim prostorima u saradnji sa partnerima MSUCG.

Program “U parku” realizovaće se kroz rezidencijalne boravke umjetnica i umjetnika, te umjetničkih kolektiva i organizacija čija praksa na ekperimentalan način promišlja pitanja okruženja i savremenosti, ukrštajući u procesu umjetnost i nauku. Proces rada biće realizovan na otvorenom, u neposrednoj komunikaciji sa publikom uz participativne i edukativne segmente, saopštili su iz MSUCG.

Prva faza projekta počinje rezidencijalnim boravkom intermedijskog umjetnika Emira Šehanovića.

 

Tokom rezidencijlnog boravka Šehanović će raditi na objektu u javnom prostoru, reagujući na prostor parka. Biće organizovana radionica sa studentima vajarstva Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, u okviru koje će studenti i studentkinje će imati priliku da se kroz praktičan rad, te razgovore sa umjetnikom i kustosima MSUCG upoznaju sa upotrebom inovativnih materijala u skulpturi.

Emir Šehanović u kompleksnom i širokom umjetničkom postupku, eksperimentiše ukrštajući klasničnu skulpturu sa novim tehnologijama i materijalima, stvarajući svijet hibridnih pejzaža, tijela i vrsta, naučnofantastične prizore budućnosti koja duboko uznemirava, dok se istovremeno čini poznata. Njegovi objekti i digitalne slike zamagljujući ivicu između stvarnog i virtuelnog svijeta, utjelovljuju post humane para-organske forme, kao mutante galopirajućih procesa tehnoloških inovacija, ekoloških katastrofa i rastakanja objektivne realnosti kroz post medijska strastanja slika.

Emir Šehanović rođen je 1981. godine u Tuzli. Van regiona, radove je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama Jeune Création, Les Beaux-Arts de Paris (2018), AQB Project Space Budapest (2018), Ultrastudio Los Angeles (2018), Gallery Weekend Berlin (2015), Athens Video Art Festival (2013), između ostalih, a takođe je učestvovao na Liste Art Fair (2015), Parallel Vienna, ArtGeneve (2018), Vienna Contemporary, ArtGeneve (2019). Šehanović je nedavno odabran za jednog od 100 skulptora sjutrašnjice (100 Sculptors of Tomorrow), publikaciju koju su objavili Thames and Hudson. Živi i radi u Beogradu.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku