Revija “Filmovi pod zvijezdama” 2. i 3. septembra u Njegoševom parku

post-img
autor-img 24KROZ7 01.09.2024. 13:50

Podgoričko kulturno ljeto ovog septembra započinje revijom “Filmovi pod zvijezdama”, koja će se održati 2. i 3. septembra u 21 čas u Paviljonu smještenom u Njegoševom parku. Ovaj događaj, organizovan od strane Sekretarijata za kulturu u saradnji s Evropskom kućom u Podgorici, donosi dvije večeri vrhunskog evropskog filma na otvorenom.

Prve večeri, 2. septembra, publika će imati priliku da uživa u italijanskom filmu “Porok nade”, pod režijom Edoarda de Anđelisa. Ovaj film istražuje mračnu tematiku trgovine djecom u predgrađu Napulja, poznatom kao jedno od najopasnijih područja u Italiji. Svojom snažnom pričom o teškom porođaju u svijetlu društvenih problema, film je osvojio srca publike i kritičara širom svijeta, uključujući nagrade na festivalima u Rimu i Tokiju.

Druga večer, 3. septembra, rezervisana je za slovačku dramu “Linija”, reditelja Petera Bebjaka. Ova napeta priča prati, vođu slovačko-ukrajinske bande koja se bavi švercom cigareta, dok se suočava s rastućim tenzijama i promjenama koje donosi ulazak Slovačke u Šengenski prostor. Film je poznat po svojoj autentičnosti i uzbudljivoj radnji, koja istražuje svijet organizovanog kriminala na granici između dvije zemlje.

Revija “Filmovi pod zvijezdama” predstavlja savršen početak kulturnog septembra u Podgorici, nudeći građanima priliku da pod vedrim nebom uživaju u vrhunskim filmskim ostvarenjima koja progovaraju o aktuelnim društvenim temama. Ovaj događaj obećava nezaboravne filmske večeri u čarobnom ambijentu Njegoševog parka, gdje se umjetnost i priroda spajaju u jedinstvenom doživljaju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku