Napravite domaći Smoki u zdravijoj verziji

post-img
24kroz7 05.05.2024. 09:00

Smoki je već decenijama jedna od omiljenih grickalica mnogih, no malo ko zna da je moguće napraviti ovaj popularni snek kod kuće, i to u zdravijoj verziji.

Marija Kovač, poznata hrvatska fitnes influenserka, nedavno je podijelila svoj recept za domaći smoki putem svog Instagram profila, podstičući ljude da se oprobaju u pripremi ove zdrave alternative.

Video koji je Marija objavila prikupio je ogromnu pažnju, ostvarivši više od 180.000 pregleda u samo dva dana.

Sastojci za jednu porciju uključuju:

– Dva bjelanca
– Jedna kašičica maslaca od kikirikija
– 40 grama kikirikija

Priprema:

1. Usitnite kikiriki. Preporučuje se korištenje blanširanog i neposoljenog kikirikija, no možete koristiti i suvoprženi kikiriki bez soli.

2. Istucite bjelanca u čvrst snijeg, zatim ih pomiješajte s maslacem od kikirikija i usitnjenim kikirikijem. Po želji dodajte so.

3. Formirajte smjesu u smokije uz pomoć kašičica pa ih poređajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Savjet: Za jednostavnije oblikovanje, smjesu možete staviti u običnu vrećicu, držati vrh i istisnuti željeni oblik.

4. Pecite grickalice 30 minuta na 160°C.

Ovim jednostavnim receptom Marija Kovač vas upućuje na zdraviji pristup omiljenom sneku, čineći ga dostupnijim svima, posebno roditeljima koji žele ponuditi djeci zdravije alternative.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku