Rimac sklopio dugoročno partnerstvo sa BMW Grupom

post-img Foto: CarBuzz
R.B. 10.04.2024. 09:18

Rimac Tehnolodži, specijalizovani pružalac tehnoloških rješenja za električna vozila za globalne proizvođače automobila, najavljuje dugoročno partnerstvo s BMW Grupom za pružanje visokonaponskih baterijskih jedinica za asortiman proizvoda BMW Grupe – u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovinu 2020-ih..

Kao dio svoje stalne misije pomjeranja granica EV tehnologije, Rimac Tehnolodži kreće u sljedeću fazu razvoja isporukom većih količina naprednih baterijskih sistema. Ova saradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Tehnolodži, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je firma do sada preduzela.

Takav razvoj zahtijeva uspostavljanje sofisticiranih automatizovanih proizvodnih linija za baterije u Rimac kampusu u blizini Zagreba. Značajan dio kampusa bit će posvećen ovom projektu, naglašavajući predanost firme partnerstvu s BMW Grupom.

– Moje poslovno putovanje započelo je s BMW-om serije 3 iz 1984. koji sam pretvorio u električni automobil u svojoj garaži u kada sam imao 20 godina, tako da je to savršen komad simetrije za partnerstvo s BMW Grupom danas, navodi Ovo označava ključni trenutak u rastu Rimac Tehnolodži, od skromnih početaka do velikog dugoročnog partnerstva s jednim od najvećih automobilskih brendova na svijetu. Sada smo spremni isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji-, navodi Mate Rimac.

Snage i stručnosti dvije firme se  međusobno nadopunjuju na produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmjerena je na daljnju izgradnju svoje vodeće pozicije u vrhunskom sektoru električne mobilnosti. BMW Grupa u partnerstvo donosi stručnost o baterijama i električnim pogonskim sistemima skupljanu tokom više od 15 godina.

Dva partnera objavit će više pojedinosti o obliku strateškog povezivanja, kao i o njegovom opsegu i sadržaju, u kasnijoj fazi, prenosi Bloomberg.

24kroz7

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku