Adžić: Politička trgovina na račun nevinih žrtava Jesenovca

post-img Filip Adžić – Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 01.07.2024. 12:28

U svom poslednjem javnom obraćanju, Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA oštro je kritikovao aktuelnu političku situaciju, optužujući vlasti za političku trgovinu koja koristi nevine žrtve kao alat za ostvarivanje političkih ciljeva. Adžić je naglasio da je nakon dobijanja IBAR-a (Instrument for Pre-Accession Assistance in Rural Development), vlast obećala građanima bolji život, ali su umjesto toga dobili samo političke rezolucije koje ne doprinose pomirenju, već dodatno produbljuju podjele.

– U Jesenovcu se desio genocid, ali lično ja niti iko iz Građanskog pokreta URA neće praviti podjele među mrtvima, niti živima kojima smo obećali pomirenje, a nudi im se sve osim pomirenja – izjavio je Adžić.

On je istakao da je URA posvećena izgradnji društva koje se temelji na pomirenju i zajedništvu, a ne na političkim manipulacijama i trgovini.

Adžić je posebno naglasio da su ovakve rezolucije samo pokazatelj da aktuelna vlast nije ispunila svoja obećanja građanima.

– Građanima je obećan bolji život, ali umjesto konkretnih mjera za poboljšanje svakodnevnog života, dobili su samo političke igre koje koriste nevine žrtve za postizanje političkih ciljeva – dodao je Adžić

Građanski pokret URA, prema Adžićevim rečima, nastaviće da se bori za prava građana i za istinsko pomirenje u društvu.

– Nećemo dozvoliti da se nevine žrtve koriste kao politički alat. Naša misija je da radimo za dobrobit svih građana i da izgradimo društvo koje se temelji na pravdi, jednakosti i pomirenju – zaključio je Adžić.

Njegov apel dolazi u trenutku kada se sve više građana osjeća razočarano i izdano od strane političara koji su im obećavali promjene, ali nisu ispunili svoja obećanja. Građanski pokret URA, prema riječima Adžića, posvećen je promjeni ovog stanja i izgradnji boljeg i pravednijeg društva za sve.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku