Bubanja: URA će kao ključni akter buduće vlasti u Budvi drugačijim odnosom doprinijeti poboljšanju kulturne scene grada

post-img
24kroz7 11.05.2024. 10:42

Budva se nažalost suočava sa nizom problema koji značajno utiču na kulturni život našeg grada. Ovi problemi zahtijevaju hitnu pažnju i angažovanje svih relevantnih društvenih aktera kako bi se prevazišli i osiguralo bogatstvo kulturne scene Budve. URA će nesumnjivo kao glavni akter buduće vlasti posvetiti značajnu pažnju rješavanju tih problema u cilju poboljšanja kulturnog života Budve – saopštio je kandidat za odbornika Građanskog pokreta URA na lokalnim izborima u Budvi Goran Bubanja.

– Neodržavanje bedema i zidina Starog grada predstavlja jedan od krucijalnih problema koji zahtijevaju hitnu reakciju, konzervaciju i zaštitu kako bi se spriječilo dalje propadanje ovog najznačajnijeg kulturnog spomenika starog 2.500 godina. Neshvatljivo je to što se Citadela kao najznačajniji dio Starog grada nalazi u privatnim rukama, kad uz to dodamo i problem osvjetljenja Starog grada, sve to dovodi do smanjenog broja kulturnih događaja i ograničava pristup kulturnim sadržajima za naše građane – ističe Bubanja.

– Građanski pokret URA će dolaskom na vlast u Budvi hitno preduzeti mjere kako bi se prevazišli ovi problemi i osigurali prosperitet kulturne scene naše opštine. Obavezaćemo sve relevantne aktere, uključujući lokalne vlasti, kulturne institucije, privatni sektor i građansko društvo, da zajedno djeluju u cilju poboljšanja situacije u oblasti kulture. Zajedno možemo stvoriti dinamičnu kulturnu scenu koja će obogatiti živote svih naših sugrađanki i sugrađana, ali i turističku ponudu našeg grada, čime će se doprinijeti reputaciji Budve kao centra kulturne i umjetničke kreativnosti – zaključio je Bubanja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku