Čarapić: Sprječavanje Premijerskog sata dogovoreno kod dijela opozicije

post-img Foto: Vijesti, Vasilije Čarapić
autor-img 24kroz7 01.07.2024. 18:57

Iz Pokreta Evropa sad izjavili su da smatraju da je to što je spriječeno održavanje premijerskog sata očigledno dogovoreno, od strane dijela opozicije, te da su njihove izjave djelovale pripremljeno i koordinisano. To je nakon prekinute sjednice izjavio Vasilije Ćarapić, šef poslaničkog kluba PES-a.

– Što se tiče samog čina, cijenim to kao nekim legitimnim protestom. Međutim, neodgovorno je prema građanima otkazivati premijerski sat jer su očekivali odgovore. Potvrdili su da im nije toliko bitan interes građana, već da performansima, rijalitijima, cirkusima skrenu na sebe pažnju. Mislim da je njima potrebno da skreću pažnju na taj način, jer Vlada i parlamentarna većina na sebe pažnju skreće rezultatima – kazao je Čarapić.

Čarapić je kazao da nemaju problem da uvaže stav opozicije, ali da smatra da su poslanici DPS-a sebi uskratili prostor za neka dobra pitanja i odgovore.

– Meni je drago što se ovo nije desilo za vrijeme posjete nekog zvaničnika i u tom kontekstu razumijem odluku predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela da ne dođe jer su ovdje ‘svi osjetljivi’, prije svega na rezultate, ali i da je on procijenio da je crnogorska opozicija spremna da ovakve performanse primijeni i kad je on tu. Ono što nas očekuje je usvajanje bitnog zakona koji je značajan az dobijanje SEPA-e što je značajan korak ka našoj EU budućnosti nakon dobijanja IBAR-a – dodao je Čarapić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku