Đeljošaj: Crna Gora primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu

post-img Foto: Vlada CG
24kroz7 16.05.2024. 11:55

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, tokom radne posjete Prištini, sreo se sa potpredsjednicom Vlade Republike Kosovo, Emilijom Redžepi koja mu je poželjela dobrodošlicu i istakla važnu ulogu manjina u dobrosusjedskim odnosima između dvije države, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Tokom sastanka razgovaralo se o vitalnom pitanju položaja i prava nevećinskih zajednica na Kosovu, kao i o potrebi da se crnogorska zajednica uvrsti kao ustavna kategorija u Republici Kosovo.

Đeljošaj je istakao značaj manjinskih naroda i kazao da je Crna Gora primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu i zemlja koja ima dobre odnose sa svim svojim susjedima.

– Želimo dobre odnose sa svima. Želimo da se očuva mir na Zapadnom Balkanu, a sa mirom dolaze stabilnost i prosperitet za sve naše države i narode – kazao je Đeljošaj.

Tokom sastanka dogovoren je nastavak bliske komunikacije na planu intenziviranja zajedničkih aktivnosti i projekata koji vode snažnijem povezivanju i zajedničkoj evropskoj perspektivi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku