Dizdarević: Prepucavanje Spajića i Milatovića oko “evropskih mišića” skreće pažnju sa stvarnih problema

post-img Foto: Abaz Dizdarević, DPS
R.B. 17.04.2024. 12:20

Sukob između Spajića i Milatovića, koji se vodi u vezi s njihovim doprinosom evropskim integracijama, postaje sve značajniji, ali umjesto da se radi o bezazlenom prepucavanju, ovo je diskusija dvojice nosilaca najviših državnih funkcija. Imali bi više koristi ako bi se vratili stvarnosti umjesto da se upuštaju u takve rasprave, navodi se u saopštenju Abaza Dizdarevića, potpredsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore

Dizdarević podsjeća da su Spajićeva i Milatovićeva stranka došle na vlast u državi koja je bila lider u evropskim integracijama, s otvorenim poglavljima i samo tri privremeno zatvorena. Ovo, naglašava on, nije bilo slučajno, kao ni članstvo u NATO-u, koje je ostvareno uprkos uvjeravanjima ministara sadašnje vlade da to nije u nacionalnom interesu.

Demokratska partija socijalista, uz svoje koalicione partnere, pokrenula je evropske integracije, izgradila evropsku platformu i postavila Crnu Goru na najbrži put ka evropskim integracijama. Međutim, sve ove pozitivne procese zaustavila je nova vlast koja je preuzela dužnost u avgustu 2020. godine.

Umjesto da se bave infantilnim prepucavanjem, Spajić i Milatović trebali bi da se fokusiraju na teme od nacionalnog značaja, budući da je njihov dolazak na vlast označio skretanje Crne Gore s evropskog puta i potpunu blokadu integracija.

Dizdarević naglašava da je nova vlada umjesto izvlačenja zemlje iz ponora koristila svoj mandat za vlastite interese, što je dovelo do daljeg urušavanja ekonomije, zdravstva, prosvjete i drugih segmenata društva. Stoga, tvrdi on, ministar za evropske integracije nije bio potreban, s obzirom na zatvorena vrata u Briselu za Crnu Goru tokom većeg dijela mandata ove vlade.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku