DPS: Pristanak Spajića na Mandićeve ucjene oko dvojnog državljanstva vodi Crnu Goru ka nestanku, takav naum Vučićevih podanika neće proći

post-img Demokratska partija socijalista
24kroz7 09.06.2024. 18:33

Lideri srpskih partija Andrija Mandić i Milan Knežević, svečano su se zavjetovali na velikosrpskoj paradi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, da su spremni da svoje buduće učešće u vlasti iskoriste za nestanak Crne Gore kao nezavisne države. Njihova najava promjene Ustava i uvođenje dvojnog državljanstva, poruka je Spajiću, na šta sve mora da pristane ako želi da se zadrži u fotelji predsjednika Vlade. Poput politikantske zloupotrebe žrtava Jasenovca, dvojno državljanstvo je još jedna tema kojom Mandić i Knežević pokušavaju da odobrovolje Vučića, i da mu pokažu svoju lojalnost, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

Dodaju iz DPS-a da indolentnost sa kojom dio međunarodne zajednice posmatra nacionalističke poruke koje se lansiraju iz Srbije, ne doprinosi stabilizaciji regiona. Tumačenja da se rasplamsali velikosrpski nacionalizam može zaustaviti jedinstvenim ekonomskim tržištem na kojem bi, očekivano, primat imala Srbija, osim što vrijeđa zdrav razum, šalje poruku sa koliko se površnosti i nezainteresovanosti pristupa problemu koji je samo prije dvije decenije izazvao katastrofalne posljedice koje i dan danas osjećamo. 

Ne interesuje nas na šta su sve spremni Vučićevi podanici koji sanjaju da postanu Dodici od Crne Gore, spremni da budu loše sluge gorih gospodara. Ovi putem šaljemo jasnu poruku Vladi Crne Gore i njenom predsjedniku Milojku Spajiću da se ne igraju sa državom i slogom u njoj, odnosno da ne pokušavaju da kupuju vrijeme i opstanak u foteljama, podilaženjem nezajažljivim apetitima velikosrpskog nacionalizma, zaključeno je u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku