Đukanović: Izmijeniti neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije u što kraćem roku

post-img Foto promo: Čist izbor – Petar Odžić, SDP, SD, LP i građani-
24kroz7 04.05.2024. 18:11

Kandidat izborne liste “Čist izbor – Petar Odžić, SDP, SD, LP i građani” Slavko Đukanović apeluje na donosioce odluka da se što prije izmijeni Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

– Apelujemo da što prije uđemo u izmjenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, i izmijenimo neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije. Samo opština Budva ovim zakonom gubi 3 miliona godišnje po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i prireza porezu – kazao je Đuknović.

On je istakao da je neophodno da se vrati norma u kojoj 50% od zakupa u zoni morskog dobra ide lokalnim samoupravama, i na taj način omogući dodatna sredstva za ulaganje u toj zoni, ali pojačamo decentralizaciju!

– Iniciraćemo da se makar 2% PDV vraća u budžete lokalnih samouprava. Dosta je bilo da se od Budve samo uzima, da Budva puni državnu kasu, a da za uzvrat ne dobije u kapitalnom budžetu države ni cent. Da se jedan dio PDV-a vraćao u budvansku kasu, Budva bi imala i bolnicu, i sud, i dom za stare, i dom kulture, i mnoge druge sadržaje – kazao je Đukanović.

Đukanović je naveo da će koalicije  “Čist izbor – Petar Odžić, SDP, SD, LP i građani” ulaskom u vlast posle 26. maja, sa Zajednicom opština, inicirati sve ove promjene, i na taj način osigurati dodatna sredstva u budžetu Budve.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku