Jovanović Mikijelju: Nema mjesta za dječje igre u politici

post-img Foto: “Budva naš grad” (PrtSc)
Izvor: Dan 12.07.2024. 08:55

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović uputio je, kako je i najavio, poziv na razgovor o formiranju vlasti u toj opštini lideru liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” Mladenu Mikijelju, piše Dan.

Interesantno je da je riječ o pozivu na razgovor u “četiri oka” gdje bi nosioci lista trebali da razgovaraju o modalitetima uspostavljanja vlasti u kancelarijama “Budva naš grad”.

Prema nezvaničnim informacijama “Dana” Mikijelj je u odgovoru Jovanoviću tražio neke promjene za relizaciju sastanka. Sve je to Jovanoviću ličilo na ucjene pa mu je odgovorio: “Nije vreme za igre iz vrtića”.

Jovanović: Razgovori sa NSD i DPS neophodni za konstituisanje vlasti

Mikijelj je i u ovoj prilici tražio da se sastanak ne održi u kancelarijama “Budva naš grad” već nakon izmjene termina u kancelarijama Nove srpske demokratije.

Neki sa liste “Budva naš grad”, koji su željeli da ostanu anonimni, smatraju da je sasvim očigledno da Mikijelj suštinski izbjegavao razgovor u četiri oka, “jer nema dopuštenje da pođe sam na sastanak već priprema “sačekušu” Jovanoviću ukoliko pristane da se odazove, što je malo vjerovatno”.

Smatraju da u tom slučaju, Mikijelj neće biti sam na sastanku nego će pored njega biti i neko od stranačkih kolega kako bi ga kontrolisali. Jovanović je za “Dan” potvrdio da je upućen zvaničan poziv i da postoji uzajamna prepiska povodom organizacije sastanka, ali do današnjeg dana nije dogovoreno ni vrijeme ni mjesto sastanka. Rekao je da je uputio poziv za sastanak koji se jedino može održati u kancelarijama “Budva naš grad” i da neće pristati na Mikijeljeva dječija posla po principu “Majka mi ne da da se igram lopte u tuđem dvorištu”.

Podsjetimo, nakon što je Jovanović izjavio da će na razgovor pozvati i DPS i NSD Mikijelj je saopštio da je “frapantno da Jovanović ima smjelosti da u istu ravan stavlja Novu srpsku demokratiju i Demokratsku partiju socijalista”.

– Želio bih da pošaljem jasnu poruku da Jovanović može pregovarati ili s nama ili s DPS-om. To su dvije vrlo jednostavne opcije – poručio je on.

Na vanrednim lokalnim izborima u Budvi, lista “Za budućnost Budve” koju čine NSD, Demokratska narodna partija (DNP), Pokret za promjene (PzP), Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demos i Radnička partija dobila je podršku 25,44 odsto birača, odnosno devet mandata. Toliko mandata je osvojila i zborna lista “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, odnosno 23,91 odsto.

DPS je osvojio sedam mandata, Demokrate četiri, Pokret Evropa sad dva, dok po jednog odbornika imaju Građanski pokret URA i koalicija Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i građana.

Do pat pozicije je došlo jer Jovanović od početka ne želi da razgovara s NSD-om, koja na listi “Za budućnost Budve” ima četiri mandata. Potrebna dva mandata Jovanović je pokušao da nađe pozivima SNP-u i DNP-u, koji imaju po dva odbornika na Mikijeljovoj listi. PzP s jednim odbornikom odbio je pregovore, istakavši da jedino Mikijelj može da pregovara u ime koalicije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku