Knežević: Spajić obećao meni i Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici

post-img Milan Knežević – Foto: Boris Pejovic /Vijesti
24kroz7 28.05.2024. 08:46

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, iznio je optužbe prema premijeru Milojku Spajiću, tvrdeći da je Spajić obećao njemu i Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Knežević je ovu tvrdnju iznio gostujući na srpskoj televiziji Happy.

Knežević je tokom gostovanja istakao da je Bugarska kroz istoriju više puta izdala Srbiju, posebno 1915. godine.

– A mi smo toliko puta izdali Srbiju da istražujem jesmo li i mi Bugari. Ovo što su uradili, ovo nije Crna Gora, ovo je bugarski Montenegro – rekao je Knežević, aludirajući na glasanje crnogorskih predstavnika za Rezoluciju o Srebrenici.

Prema njegovim riječima, oni koji su glasali za Rezoluciju tvrde da ona služi za pomirenje, ali Knežević smatra da je rezultat upravo suprotan.

– Sada vidimo da niko ni sa kim ne priča. Pitam Spajića i Ivanovića gdje su amandmani u Rezoluciji. Oni žele da udare na Republiku Srpsku brisanjem Dejtona – dodao je on.

Knežević je naglasio da je situacija u kojoj Srbija optužuje Njemačku za genocid nešto što ima posebnu težinu, te je svoju kritiku dodatno usmjerio prema crnogorskim vlastima, ističući da je on tipični Srbin koji se protivi politikama koje, prema njegovom mišljenju, štete srpskim interesima.

Ove izjave dodatno produbljuju političke tenzije u regionu, a pitanje glasanja o Rezoluciji o Srebrenici i dalje ostaje kontroverzno među političkim liderima u Crnoj Gori.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku