Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

post-img Miloš Konatar sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom Foto: URA
24kroz7 26.04.2024. 12:16

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, saopštili su iz građanskog pokreta URA.

Predstavnici pokreta solidarnosti sa Palestinom su istakli da sve veći broj ljudi širom svijeta traži od svojih Vlada i institucija da preduzmu konkretne akcije kako bi se zaustavilo stradanje palestinskog naroda i humanitarna katastrofa kakvu savremeno doba ne pamti.

Iz Pokreta su podsjetili na svijetle primjere najglasnijih članica EU, Slovenije, Španije, Irske i Malte koje pokazuju sve veći angažman na zaustavljanju rata u Gazi, osudu zločina prema nedužnim Palestinskim civilima, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali i traženju pravednog mira.

Poslanik Konatar je osudio sve zločine nad nedužnim civilima u proteklih 7 mjeseci, posebno ukazujući na poražavajuću činjenicu o broju stradale palestinske djece, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava.

Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi jer je Crna Gora podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi. Ministarstvo vanjskih poslova kojim je takođe koordinisao Abazović uplatilo je humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini, navodi se u saopštenju.

– Ovo nije samo političko pitanje već prije svega ljudsko pitanje prema kojem imamo obavezu da uradimo sve kako bismo doprinijeli miru i bezbjednosti, kao i poštovanju međunarodnog prava. Vrijeme je i da Skupština Crne Gore razmatra i usvoji Rezoluciju o Palestini, kojom se poziva na okončanje rata i prekid stradanja nedužnih civila – zaključio je  Konatar.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku