Mandić: Glasanjem o rezoluciji o Srebrenici Crna Gora bi okrivila srpski narod

post-img foto: Mandić i Spajić/Boris Pejović
24kroz7 30.04.2024. 18:42

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da bi glasanjem za rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici Crna Gora okrivila cijeli srpski narod.

Mandić je na mreži Iks naveo da nije čuo da je premijer Milojko Spajić saopštio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici.

– Povodom velikog interesovanja koje su izazvali pojedini naslovi i izjave na društvenim mrežama, moram reći da nisam čuo da je premijer Miloјko Spajić saopštio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici. Istina je da je to saopštio njegov sagovornik iz Berlina, ali ono što mene i cijelu javnost Crne Gore interesuje jeste šta o tome misli premijer Spajić – izjavio je Mandić

Mandić kaže da zna da Spajiću nije lako jer ga pritiskaju velike sile, a da stvar bude teža, on se ne suočava i sa pritiskom iznutra.

– Očekujem da će premijer Spajić pažljivo procijeniti ovu situaciju i voditi računa o vitalnim interesima naše zemlje i naroda koji žive u njoj. Crna Gora da nije imala poštovanje, tradiciju, svoj ponos i dostojanstvo, danas ne bi ni postojala – navodi se u Mandićevoj objavi na Iksu.

– Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora bi okrivila čitav jedan narod. Ohrabruje to da je poslanički klub PES već saopštio da ne prihvataju da čitav jedan narod bude okrivljen za genocid. Tu njihovu odluku i jasnu poruku pozdravljamo, jer su upravo najveći svjetski i naročito jevrejski autoriteti po pitanju genocida utvrdili da se zločin u Srebrenici ne može tretirati na taj način – navodi Mandić.

– Ne vjerujem da premijer Spajić može prihvatiti da je sav srpski narod genocidan jer bi to značilo presudu i svim Srbima u Crnoj Gori. Presuditi velikom dijelu svog naroda bilo bi ne samo neprihvatljivo, već i moralno neodrživo. Iskreno smatram da Spajić ne misli da su Srbi genocidan narod, jer ne vidim zašto bi potpisivao koalicioni sporazum o saradnji sa predstavnicima navodno “genocidnog naroda” – navodi Mandić.

– Po Spajićevom povratku iz Berlina hitno ću inicirati razgovore sa njim, ali i sa cijelom parlamentarnom većinom kako bi postigli dogovor koji će biti prihvatljiv za sve. Moramo gledati u budućnost, a ne konstantno otvarati rane iz prošlostic- zaključuje Mandić na Iksu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku