Mandić: Rekonstrukcija Vlade u junu

post-img Andrija Mandic
D.V. 10.04.2024. 17:22

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, komentarišući situaciju oko stabilnosti i funkcionisanja Vlade i trzavica između Demokrata i PES-a vezanih za sektor bezbjednosti, izjavio je da nije zabrinut za stabinost Vlade, te da očekuje da će se rekonstrukcija desiti u junu.

– Mislim da smo se svi okupili oko većeg cilja, a ne kakva će biti kadrovska politika. Cilj nam je da promijenimo Crnu Goru, da unaprijedimo život građana, uspostavimo vladavinu prava. Da Crna Gora bude srećnija zemlja nakon završetka mandata 44. Vlade. Zato nijesam zabrinut za stabilnost 44. Vlade. Da li su svi pojedinci spremni da prate taj veliki cilj­? Uvjeren sam da jesu. Vjerujem i da će Vlada koju predvodi Milojko Spajić očuvati povjerenje koje joj je narod dao i da će trajati do kraja mandata, kako bi na nekim narednim izborima mogli da se predstave sa konkretnim rezultatima. – kazao je predsjednik Skupštine.

Komentarišući predstojeću rekonstrukciju Vlade, mandić je istakao da je optimista.

– Rekonstrukcija bi trebalo da doprinese još većoj stabilnosti i okupljanju svih snaga koje su potrebne za realizaciju dogovorenog programa i cilja. Ona je planirana godinu nakon uspostavljanja Vlade iz prostog razloga jer smo računali da nam za ciljeve koje smo uspostavili treba godinu. S obzirom na to da smo mi već za prva tri mjeseca riješili te ciljeve, inicirali smo ranije pitanje rekonstrukcije. Očekujemo da će nakon jednog velikog iskoraka Crne Gore, dobijanja IBAR-a, doći do rekonstrukcije, kako bi postavili novi cilj. A to je da budemo prva naredna članica EU. Ide nam mnogo brže i mnogo bolje nego što smo planirali, zaključio je Mandić

24kroz7 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku