Marović: Najveći gubitnik izbora u Budvi je PES

post-img Jovana Marović – Foto: Flickr/ Vlada Crne Gore
24kroz7 28.05.2024. 12:11

Rezultati nedavno održanih lokalnih izbora u Budvi pokazali su da su građani ovog grada zadovoljni radom trenutnog gradonačelnika Mila Božovića, dok je najviše nezadovoljstva izazvao pokret PES. Uprkos činjenici da je institucionalna prednost Božovića imala značajnu ulogu, njegovi sugrađani su iskazali svoju podršku, potvrđujući njegovu popularnost, saopštila je Jovana Marović na društvenoj mreži Iks.

Prema analizi Jovane Marović, PES je najveći gubitnik ovih izbora. Iako su imali institucionalnu prednost, njihov pokušaj da zadovolje sve birače rezultirao je gubitkom podrške. Marović naglašava da „kad pokušavaš da udovoljiš svima, ne valjaš nikome“, što se pokazalo kao istina u slučaju PES-a.

Stranka DPS ostvarila je prosječan rezultat na izborima, no Marović ističe da neće moći postići značajniji uspjeh dok ne naprave jasan otklon od politike koju su vodili prethodnih 30 godina. Takođe, Marović dodaje da prava građanska opcija u Crnoj Gori tek treba da bude izgrađena, što predstavlja veliki izazov za budućnost.

– Sve u svemu, tužna slika grada koji može mnogo bolje od ovoga – zaključuje Marović, sugerišući da potencijal Budve još nije u potpunosti iskorišten. Ovi rezultati ukazuju na potrebu za daljim radom na političkoj sceni kako bi se postigli bolji uslovi za život građana Budve.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku