Nikolić: Novović postao “skaj tužioc”, Vijesti diktiraju progon

post-img Foto: Miloš Nikolić
R.B. 17.04.2024. 15:32

Portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić oglasio se nakon akcije SDT u kojoj je uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović.

– Današnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva, usmjerena na Jelenu Perović, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, predstavlja nastavak sistema progonstva koji vodi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, pod diktatom medijske kuće “Vijesti” i tridesetoavgustovske većine, navodi se u saopštenju Miloša Nikolića DPS

– Nakon što su propali višemjesečni pokušaji nezakonite smjene Jelene Perović, uz hiljade objavljenih tekstova u tabloidu “Vijesti” kojima se nastojalo narušiti njen javni ugled i integritet, danas smo svjedočili koraku dalje – upadu Specijalne policije u prostorije Agencije za sprječavanje korupcije , saopštio je Nikolić.

– Očigledno je da Vladimir Novović više ne pokušava prikriti svoju pristranost, već pristaje da bude samo oruđe u rukama parlamentarne većine i medijsko-političkih krugova koji manipulišu pravdom umjesto da poštuju institucije sistema. Ne iznenađuje što stotine krivičnih prijava koje je Demokratska partija socijalista podnijela u prethodne četiri godine ostaju bez ikakvog epiloga. Umjesto što se bavi ozbiljnim pitanjima kao što su zapošljavanje u državnoj upravi, sumnjivi ugovori u Rudniku uglja, malverzacije u Elektroprivredi i EPCG Solaru, sporna kupovina akcija Luke Bar, negativno poslovanje CEDIS-a i zloupotrebe položaja državnih funkcionera, Novović troši vrijeme na detalje oko službenog vozila direktorice Agencije za sprječavanje korupcije , konstatuje Nikolić u saopštenju.

– Jasno je da institucije više nisu neophodne u oslobođenoj Crnoj Gori – dovoljno je da “Vijesti” formulišu optužnicu, a Novović je procesuira, dok sudovi donose presude koje su unaprijed određene.

– Glavni specijalni tužilac i svi koji se poigravaju ljudskim sudbinama, oslanjajući se na medijske senzacije umjesto na čvrste dokaze, moraju imati na umu da su mandati na funkcijama prolazni. Svaki pokušaj kršenja ljudskog dostojanstva i nezakonitosti, pod izgovorom traženja pravde, pokrenut će pitanje odgovornosti onih koji su u tome učestvovali, zaključuje Nikolić.

24kroz7

Rasprava (1)
B
Bojkotskuštine
17.04.2024.
Nikoliću, Vašim i ostalim saopštenjima DPS,još više unižavate Vašu partiju ako je to moguće. Pokriveni visokim apanažama, članstvima u odborima i savjetima, nijesmo zapazili da ste se u saopštenjima bavili poštenim i časnim Crnogorcima koji žive od par stotine eura. Prisustvom u skupštini dali ste legitimitet Mandiću i Kneževiću-teroristima, Bečići i Abazoviću i ostalim izdajnicima kojih je mnogo u poslednje 3 godine u CG. Počev od izbjeglica u HN kojima ste dali sve što ste mogli dati, rukovodstvo partije je koketiralo sa pok.sotonom, praveći u sred PG i Bara velelepne hramove SS crkvi od novca građana, ne napraviste nijednu Crnogorsku crkvu. Ko je dozvolio ulazak toliko Srba, posrbica, četnika, ko je dozvolio litije u CG treba da odgovara kad tad. Vi koji ste poslanici, ponavljam Perete ruke vašim jadnim saopštenjima, dok su sve institucije u CG uništene, počev od Univerziteta pa dalje, tako se ne brani CG dajući legitimitet teroristima koji spržiše sve što je valjalo u CG.
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku