NPCG: Brza reakcija nadzornika NP Biogradska gora spasila troje turista

post-img Spašeno troje turista iz Izraela u NP Biogradska gora – Foto: Nacionali parkovi Crne Gore
autor-img 24kroz7 25.06.2024. 11:51

Zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Biogradska gora i Službe zaštite i spasavanja Kolašina na gotovo nepristupačnom terenu, sinoć su spašena trojica izgubljenih turista iz Izraela. Nadzornici su oko 21:25 časova dobili poziv iz Operativno-komunikacionog centra o troje stranih turista koji su se izgubili na njima nepoznatom lokalitetu u ovom zaštićenom području, navodi se u saopštenju NPCG.

Troje posjetilaca iz Izraela pronađeno je oko 23 časa na lokaciji Krnjača i oko 1:30 časova po ponoći uspješno vraćeno do Biogradskog jezera. Oni su bili vidno iscrpljeni i uplašeni, ali po povratku na jezero izrazili su zahvalnost svim učesnicima za pruženu pomoć.

Iz Nacionalni parkova Crne Gore apeluju na sve posjetioce da se pridržavaju unutrašnjeg reda u parkovima i koriste isključivo obilježene i markirane staze, nose adekvatnu planinarsku odjeću i obuću te nikako ne idu sami u planinu bez vodiča. Svi posjetioci mogu dobiti neophodne informacije o stazama od nadzornika Parka i edukatora u centrima za posjetioce, Planinarskog saveza Crne Gore, NTO CG i turističkih organizacija koje djeluju u parkovima, upozoravaju i zaključuju iz Nacionalnih parkova.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku