Obavještenje MUP-a povodom lzbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, 26. maja

post-img Foto: MUP
24kroz7 16.05.2024. 12:51

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, broj: 014/24-480-01 od 26. marta 2024. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva za 26. maj 2024. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće:

– Broj birača u biračkom spisku u opštini Budva po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 18.909;

– Broj birača u zaključenom biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Budva na dan 15. maj 2024. godine je: 19.034.

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Napomena: Filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u vrijeme održavanja izbora, tj. u nedjelju, 26. maja 2024. godine, radiće u periodu od 7 do 20 časova, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu. 

Napominjemo da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me

Uoči održavanja navedenih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820. Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori. „Call-centar“ MUP-a radiće svakog dana počev od petka 17. maja, u terminu od 8 do 15 časova. „Call-centar“ će uoči održavanja izbora, odnosno u petak 24. maja i subotu 25. maja raditi u periodu od 8 do 20 časova, dok će u nedjelju 26. maja, odnosno na dan održavanja izbora, raditi u periodu od 7 do 20 časova.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku