Perić: Vlast u Podgorici bez legitimiteta, potrebni novi izbori

post-img Srđan Perić
24kroz7 29.05.2024. 12:00

Srdjan Perić iz Preokreta iznio je ozbiljne optužbe na račun aktuelne vlasti u Podgorici, zahtijevajući hitno raspisivanje novih lokalnih izbora. Perić je svoje stavove podijelio putem Fejsbuka, naglašavajući da je trenutna situacija u glavnom gradu neodrživa.

Prema Periću, odbornici većine u gradskom parlamentu otvoreno priznaju da se suočavaju s krizom vlasti. “Nosilac najjače liste lokalne vlasti nije gradonačelnik. Ta stranka se podijelila i sada dio njih traži podjelu funkcionerskih fotelja, a da mi ne znamo njihovu trenutnu političku snagu” napisao je Perić.

Ovakva situacija, prema njegovim riječima, dovela je do stanja u kojem vlast nema legitimitet. “Ostatak gradske vlasti svako malo obećava velike projekte, ali ne pominje one koje su obećavali u predizbornoj kampanji”, dodaje Perić.

– Ako ovo nije vlast bez legitimiteta – ne znam šta je. U Podgorici treba da se organizuju novi izbori – zaključio je Perić, pozivajući na hitne promjene kako bi se vratilo povjerenje građana u politički proces i omogućio novi početak za Glavni grad.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku