PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om

post-img Pokret Evropa sad
24kroz7 20.04.2024. 13:14

Iz Pokreta Evropa sad kazali su da je neutemeljena inicijativa opozicije za smjenu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac iz raazloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. upućen 29. marta, dva dana prije isteka zakonskog roka, što znači da je to učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri.

Naglasili su da su jasni motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je politički apsolutno legitimno.

– Takođe, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala. Međutim, za sada niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou. Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici – kazali su iz PES-a.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku