PES: Vlada da prihvati Milovićevu ostavku; Milović: Nisam podnio ostavku, sada ide period istine

post-img Foto: Boris Pejović
24kroz7 10.06.2024. 16:49

Nakon zahtjeva ministra pravde Andreja Milovića da predsjednik Vlade Milojko Spajić uputi predlog Skupštini za njegovu smjenu, pozivamo aktuelnu Vladu da prihvati ostavku gospodina Milovića, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

– Podsjećamo sa su nadležni organi pokreta donijeli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je gospodin Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nisu usaglašeni sa partijom, pa je na kraju ovakav scenario sasvim očekivan i realan. Odluke koje se odnose na ekstradicione postupke, zastupanje politika koje nisu bliske partiji koja ga je kandidovala za člana Vlade, neki su od postupaka koji su uticali na status gospodina Milovića u PES-u – navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su istakli da su Milović i službenici Ministarstva pravde nakon što je isključen Milović iz partije, “posvećeno radili na izradi IBAR zakona, dok je resorni ministar u ključnoj sedmici boravio u višednevnoj posjeti SAD-u, što nije uticalo na rad i doprinos odgovornih službenika ministarstva pravde”.

– Gospodinu Miloviću se zahvaljujemo na radu i doprinosu koji je dao u izbornim kampanjama kao funkcioner PES-a – zaključuje se u saopštenju.

Na saopštenje PES-a je reagovao ministar pravde Andrej Milović na mreži Iks: “Pozvao sam premijera Milojka Spajića da podnese predlog za moje razrješenje Skupštini Crne Gore, nisam podnio ostavku u Vladi, saopštio je ministar pravde Andrej Milović”.

On je u objavi naveo da nije dao ostavku Vladi, “pa je logično da Vlada ne može da prihvata nešto što ne postoji”.

Dodao je da se ovdje radi o nadležnosti Skupštine, jer, kaže, ne želi da liši Skupštinu prava da odlučuje i građane da čuju obije strane.

– IBAR je prekinuo šutnju, sada ide period istine. Dužni smo to građanima i Crnoj Gori, ja nemam šta da krijem – zaključio je Milović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku