Podgorica: Garažna mjesta od 5.000 do 20.000 eura, potražnja sve veća

post-img Foto: Facebook (PKK)
Izvor: Kolektiv.me 30.04.2024. 09:55

Uprkos naporima za izgradnju novih stambenih jedinica, saobraćajne gužve i nedostatak parking mjesta postaju sve veći problemi u glavnom gradu Crne Gore. Sa porastom broja vozila na ulicama, potražnja za garažnim mjestima rapidno raste, što je potvrdio i Haris Osmanagić, predstavnik agencije Domus nekretnine, prenosi Kolektiv.me.

– Tražnja za garažnim mjestima je u stalnom porastu zbog prenaseljenosti i povećanog broja vozila u Podgorici – kaže Osmanagić.

Ponude za zakup i prodaju parking mjesta u garažama najfrekventnijih lokacija poput Siti kvarta i okoline Atlas Capitala su učestale na oglasima. Cijene za prodaju garažnih mjesta kreću se od 5.000 do 20.000 eura, dok se mjesečni zakupi kreću od 50 do 100 eura, otkrio je Osmanagić.

Nedostatak parking prostora definitivno je uzrok povećane potražnje za zakupom garažnih mjesta, naglasio je Osmanagić. Mnoge zgrade su izgrađene bez podzemnih garaža, a većina od njih nema dovoljno mjesta za parking, što stvara probleme za vozače koji se često susreću s izazovima pronalaska adekvatnog parkirnog prostora.

– Nažalost, mnoge zgrade su izgrađene bez podzemnih garaža, što stvara velike probleme zbog nedostatka parking mjesta -zaključuje Osmanagić.

Ovi problemi nisu ograničeni samo na Podgoricu. Slučaj nedavne prodaje najskupljeg parking mjesta u Beogradu za čak 63.000 eura pokazuje da je nedostatak parking prostora i visoke cijene prisutan i u regionu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku