Spajić i Milović krenuli u rušenje Novovića: Abazović i Ćalović-Marković mu stali u odbranu!

post-img
24kroz7 05.06.2024. 21:30

Vlada Crne Gore predložila je izmjene Zakona o Državnom tužilaštvu na način što se predviđa izbor novog Tužilačkog savjeta gdje bi većinu članova činili sami tužioci.

Kako je ovo rješenje bilo aktuelno u doba DPS režima, kad su Tužilaštvom vedrili i oblačili Milivoje Katnić i ostala ekipa, naišlo je na brojne kritike javnosti.

Protiv zadiranja u sastav Tužilačkog savjeta je URA Dritana Abazovića, jednog od kreatora aktuelnog Zakona o Državnom tužilaštvu koji je vodio ka smjeni Katnića i izboru Novovića.

Abazović je na nedavnoj pres konferenciji rekao da su izmjene Zakona o Državnom tužilaštvu najveće dostignuće u prethodne četiri godine i da je upravo taj zakon omogućio izbor Novovića i početak sistemske borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Korak dalje je otišao NVO Mans Vanje Ćalović-Marković koji tvrdi da su izmjene koje predlažu Spajić i Milović zapravo uvod u smjenu Novovića.

Interesantna je i činjenica da je upravo DPS najavio podršku ovakvom zakonu, a sada je pitanje šta će uraditi poslanici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Vidjeće se da li oni podržavaju povratak na stari sistem koji je važio prije 30. avgusta, a koji sad promoviše Vlada ili ostaju čvrsto uz rješenja koja su tada izglasali na predlog Abazovića, a kojima su krenule reforme u Tužilaštvu i koje su rezultirale smjenom Katnića i imenovanjem Novovića.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku