Spajić: Ministar Milović predložio svoju smjenu nakon što sam mu se zahvalio na saradnji

post-img Milojko Spajić
24kroz7 10.06.2024. 19:37

Nakon što sam, kada su mi obaveze to dozvolile, ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skuštini predložim njegovo razrješenje – izjavio je premijer Spajić nakon poziva ministra Milovića da inicira njegovu smjenu.

Spajić je istakao da je o svojoj odluci upoznao Milovića prije njegovog javnog istupa što, kako je kazao “njegovu konferenciju za medije u konačnom čini običnom predstavom za javnost”.

– Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije – naglasio je premijer Spajić.

Premijer je rekao da je u prethodnim mjesecima učinio sve da Milović, zbog njegovog, ali i ugleda 44. Vlade poradi na ministarskom djelovanju, skladno povjerenju koje mu je ukazao i očekivanjima koja je kao premijer od njega imao.

– Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića – kazao je Spajić.

Spajić, u reagovanju koje je dostavljeno medijima, navodi da se kaže džabe da ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag, te ističe da tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a.

– Posebno imam potrebu da istaknem, da od početka mandata Vlade istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade. Bez obzira na ove okolnosti, Vlada kao i do sada, mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima – zaključuje Spajić.

Spajić je najavio da će predlog za razrješenje ministra pravde, shodno  ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi, kako je istakao, Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku