Spajić u Briselu – Crna Gora može biti uspješna EU priča

post-img Foto: Vlada Crne Gore
A.R. 16.04.2024. 12:28

Iz Brisela stižu nove ohrabrujuće poruke da Crna Gora može biti uspješna EU priča, poruka je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Hertom Janom Kopmanom, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Tokom susreta bilo je riječi o statusu realizacije preostalih privremenih mjerila u vladavini prava, na čemu će biti baziran IBAR čije se dobijanje dočekuje u junu.

– Odlučni smo da privredemo kraju sve procese i da ispunimo preostale obaveze sa jasno definisanim rokovima za ona privremena mjerila gdje postoje određeni izazovi – poručio je premijer na društvenoj mreži “X”. 

Predsjednik Vlade Milojko Spajić trenutno boravi u Briselu gdje će sjutra, 16. aprila, na poziv predsjedavajućeg Odborom za vanjsku politiku Evropskog parlamenta  (AFET) Davida Mekalistera u saradnji sa koopredsjedavajućim Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom (POSP) Vladimirom Bilčikom govoriti na sjednici Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta, zaključuje se u saopštenju.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku