URA Budva: Izgradnja podzemne garaže je prioritet

post-img Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 06.05.2024. 12:51

Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže (u zavisnosti od idejnog projekta), sa najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone. Taj projekat biće jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će Građanski pokret URA imati presudnu ulogu, pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave – saopštili su iz budvanske URE.

Iz Građanskog pokreta URA podsjećaju da su navedene parcele decenijama zarobljene automobilima i da sa nadzemnim parkingom ne zadovoljavaju potrebe Budve ni van sezone, dok bismo sa velikom podzemnom garažom dobili preko 500 novih parking mjesta, ali i veliki nadzemni park i uređeni gradski trg.

– Treba preuzeti pozitivne primjere iz regiona – u kojima su lokalne uprave preporodile svoje mikrosisteme spuštanjem automobila ispod zemlje i stvaranjem velikih, prostranih parkova i trgova. Neupitna bi bila i isplativost ove investicije, jer su navedene lokacije već toliko tražene, da bismo sav uložen novac mogli vratiti kroz nekoliko godina, prihodima lokalnog preduzeća za naplatu parkiranja – kazali su iz URE.

Iz URE koja na lokalnim izborima u Budvi nastupa samostalno, pod sloganom “drugačije”, ističu i da dosadašnje lokalne uprave nisu imale viziju – kako Budva treba da izgleda za 10 ili 15 godina, već da je ukupan razvoj Opštine bio “ad hoc” i uvijek podređen interesima krupnog kapitala, šta se nakon lokalnih izbora konačno mora promijeniti.

– Mi ne želimo Budvu u kojoj se sukobljavaju klanovi ili u kojoj privilegovani investitori čerupaju javne resurse, za svoje interese. Želimo Grad visokog kvaliteta života svih građana, koji pruža fer uslove svima, ali vodi računa o ravnomjernom razvoju. Takvu, drugačiju Budvu ostvarićemo zajedno, nakon što 26. maja raščistimo mutne vode u kojima se naša Budva nalazi decenijama – zaključuju iz budvanske URE.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku