URA: Osovina Spajić-Mandić izgubila legitimitet, potrebni vanredni parlamentarni izbori

post-img Foto: GP URA
24kroz7 03.06.2024. 12:46

– Nakon održavanja lokalnih izbora jasno je da je vladajuća osovina SpajićMandić izgubila legitimitet građana i zbog toga su neophodni vanredni parlamentarni izbori – istakli su iz Građanskog pokreta URA (GP URA).

Iz GP URA dodaju da svjedočimo da je vladajuća većina Spajića i Mandića nakon pola godine vlasti razočarala sve građane, nastavila staru praksu neracionalnog zaduživanja države, pokvarila odnose sa svim državama regiona, urušila odličnu bezbjednosnu situaciju koju je ostavila 43. Vlada, a da je sveukupno lošom i populističkom politikom, sa lažnim obećanjima, velikim brojem imenovanja spornih kadrova i lošim imitiranjem prethodnika, ojačala nacionalistički diskurs.

– Potreban je odgovorniji, jasan i transparentan odnos vlasti prema ekonomiji i finansijama, bolje suočavanje države sa inflacijom, kako bi, kao što je to bio slučaj tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića nastavile da rastu plate, penzije, a istovremeno da se smanjuje javni dug i povećavaju prihodi, ali i državna imovina, kao i da se povrate odlični dobrosusjedski odnosi – naglašavaju iz GP URA.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku