Živković: Ovo je naš odnos prema premijeru Spajiću

post-img foto: Danijel Živković
autor-img 24kroz7 01.07.2024. 17:47

Povodom današnjeg prekida sjednice Skupštine predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković izjvio je da je njegov poslanički klub poslao poruku da više nema nepoštovanja institucija.

– Ovo je mjera prema nevaspitanom ponašanju premiejra, prema poniženju Skupštine i građana. Današnje prekidanje sjednice i nedozvoljavanje premijeru da odgovori na pitanje jasan je odgovor prema nevaspitanju, nekulturi i ponižavanju institucija koje hronično traje već u kontinuitetu skoro godinu dana. DPS jasno poručuje ukupnoj crnogorskoj javnosti da su ovo crvene linije preko kojih nećemo prelaziti – izjavio je Živković.

– Naš odnos prema premijeru i svima koji pokušavaju da ponize institucije će biti ovakav. Pokazali smo konstruktivnost kroz izglasavanje IBAR zakona, ali kad neko namjeri da ugrožava integritet institucija, da ponižava poslanike i građane koji su ih birali, odgovor će biti ovakav ili različit, zavisno od situacije. DPS neće dozvoliti ni Spajiću, koji misli da se ponaša kao u cirkusu, ali ni predstavnicima parlamentarne većine i jednom dijelu opozicije koji misli da se mogu proigravati dupli pasovi sa premijerom da na taj način kreiraju svoju političku platformu. DPS će nastaviti sa današnjim zasijedanjem. Ne gubimo osjećaj za ono što je interes Crne Gore – poručio je Živković.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku