EURO 2024 ANALIZA: Španci dominirali, Slovaci hrabro protiv Engleske – drama u Gelzenkirhenu

post-img EURO 2024 – Engleska: Slovacka – Španija:Gruzija
autor-img 24kroz7 01.07.2024. 08:00

Španci su opravdali očekivanja i izborili četvrtinu finala Evropskog prvenstva, gdje će se suočiti sa selekcijom domaćina – Njemačkom. “Crvena furija” je imala potpunu inicijativu tokom čitavog meča. Ekipa Vilija Sanjola odigrala je respektabilno prvo poluvrijeme, opsijedala je gol rivala i imala 75% posjeda lopte, uputila 16 šuteva ka golu Mamardašvilija, te šest u okvir gola, ali je postigla samo jedan pogodak.

Gruzini su se ipak dobro držali, igrali su bolje nego što se očekivalo. Upravo iz jednog kontranapada uspjeli su da povedu. Kakabadze je centrirao s desne strane, loptu je presekao Le Norman, ali ju je poslao u svoju mrežu.

Španci su nakon tog gola krenuli još ofanzivnije i uspjeli su da izjednače u 39. minutu preko Rodrija, koji je preciznim šutem savladao Mamardašvilija.

Drugo poluvrijeme je donijelo još bolju igru Španije, koja je konačno preokrenula rezultat u 51. minutu. Nakon izvođenja slobodnog udarca, lopta se vratila do Jamala, koji je poslao loptu u šesnaesterac. Tamo je Fabijan Ruiz bio sam i bez problema povećao vođstvo.

Konačan rezultat 4:1 postavio je Dani Olmo u 83. minutu sa ivice šesnaesterca.

Fudbal je ponekad surov i nepravedan, što su se uvjerili i reprezentativci Slovačke u dramatičnom meču protiv Engleske. Slovaci su hrabro igrali, vodili do 90. minuta golom Šranca, ali je Belingem u poslednjim trenucima izjednačio za Englesku.

U produžecima je Engleska povela golom Kejna u prvom minutu, a zatim je Tony duplirao vođstvo. Slovaci su se borili, imali solidne prilike, ali nisu uspjeli da se vrate u utakmicu.

Na kraju, Engleska je prošla u četvrtfinale gdje će se sastati sa Švajcarskom, dok će Slovaci morati da čekaju novu priliku za istorijski uspeh.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku