EURO 2024: Del Boske: Ne sumnjam u pobjedu nad Njemačkom, Španija ide u polufinale

post-img Vicente del Bosque – Foto: Friedemann Vogelefe
Izvor: AS.COM 04.07.2024. 07:00

Najbolji utisak nakon odigrane grupne faze i uvodne eliminacione runde Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostavili su fudbaleri Španije. Crvena furija ostvarila je sve četiri pobjede uz gol razliku 9:1 i sa pravom slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule evropskog šampiona.

Naredni rival tima sa Pirinejskog poluostrva biće domaći sastav, a nekadašnji selektor Španije, Visente del Boske, uvjeren je da će se ova reprezentacija plasirati u polufinale.

– Ne bih volio da neko pomisli kako ne poštujem selekciju Njemačke, jer baš naprotiv, imam ogroman respekt prema tom timu, ali zaista mislim da je Španija kvalitetnija. Naš tim ima igru u oba pravca, dok je rival nešto slabiji u defanzivi. Očekuje nas velika borba dva vrhunska tima i navijači širom svijeta će uživati u onome što će vidjeti. Mnogi to nazivaju finalem prije finala i mogao bih reći kako sam saglasan sa tim – rekao je Del Boske i dodao:

– Međutim, uz sve poštovanje koje imam prema selekciji Njemačke, nijednog trenutka ne sumnjam u našu pobjedu: Španija će sigurno obezbijediti prolaz u polufinale Evropskog prvenstva- dodaje Del Boske

Ove izjave djeluju čudno za Visentea del Boskea, čovjeka koji se oduvijek odlikovao diskrecijom i oprezom, ali se ove srijede njegova izjava pojavila u listu Bild i zapalila državu Centralne Evrope. Nema elektronskih ili štampanih medija, nacionalnih ili regionalnih, radio-stanica pa čak ni televizija koje trenutno ne bruj od ovakvih izjava i fraza bivšeg nacionalnog selektora, koji inače trenutno predsjedava komisijom koja nadgleda Fudbalski savez Španije.

Utakmica četvrtfinala EURO 2024 između Španije i Nemačke na programu je u petak, 5. jula, od 21.00 časova u Štutgartu.

 

Raspored igranja ostalih utakmica: 

5. jula:
Portugalija – Francuska (21.00, Hamburg)

6. jul:
Engleska – Švajcarska (18.00, Diseldorf)
Holandija – Turska (21.00, Berlin}

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku