EURO 2024: Mogu li Njemci nakon 28 godina do naslova prvaka Evrope?

post-img Germany Euro 2024
autor-img 24kroz7 29.06.2024. 09:00

Njemačka fudbalska reprezentacija, poznati “Panceri”, suočava se sa velikim očekivanjima i pritiscima na ovom Evropskom prvenstvu. Poslednje veliko takmičenje na kojem su postigli značajan uspjeh bilo je Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, kada su stigli do polufinala, ali su poraženi od domaćina Francuske rezultatom 2:0.

Nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, Njemci su poslednja dva Mundijala završili ispod očekivanja, ne uspijevajući da se plasiraju u nokaut fazu. Ova serija neuspjeha dovela je do smjene selektora, a ulogu vođe ekipe preuzeo je Julijen Nagelsman.

Timski sastav Panceri obiluje talentom i iskustvom, sa igračima poput Tonija Kroosa, Ilkaya Gündogana, Leroya Sanea, Kaija Havertza, Sergeja Gnabryja, Ante Rebića, Niklasa Sülea i drugih na ključnim pozicijama. Pored toga, mladi igrači poput Josha Vagnomana i Kaija Havertza donose svežinu i dinamiku u tim.

Uoči predstojećeg EURA, Nemačka je prošla kroz niz prijateljskih utakmica, pokazujući promjenljive rezultate. Poslednja provjera protiv Grčke završena je pobjedom od 2:1, uz gol rezerviste Sergeja Gnabryja u posljednjim trenucima susreta.

Svi oči su uprte u Tonija Kroosa, koji će nakon završetka Evropskog prvenstva okončati svoju reprezentativnu karijeru. Da li će legendarni fudbaler uspjeti da odvede Njemačku do novog uspjeha na EURU, ostaje da se vidi u narednim nedeljama. Pored toga, uloga Julijena Nagelsmana kao selektora biće od presudnog značaja za uspjeh tima, dok će mladi igrači poput Kaija Havertza imati priliku da pokažu svoj potencijal na velikoj sceni.

Njemačka reprezentacija ulazi u Evropsko prvenstvo kao jedan od favorita za osvajanje titule. Sa kombinacijom iskustva, talenta i mladosti, Panceri imaju sve potrebne elemente za postizanje uspjeha. Navijači širom svijeta sa nestrpljenjem iščekuju početak nokaut faze, spremni da pruže podršku svojoj omiljenoj selekciji i u najtežim trenucima. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se razvijati priča o Njemačkoj na EURU i da li će Panceri uspjeti da se vrate na vrh evropskog fudbala

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku