Inter osvojio Skudeto, šije se druga zvijezda na dresu Neroazura

post-img foto: Corriere dello Sport
24kroz7 22.04.2024. 23:05

Inter je večeras pobjedom nad gradskim rivalom Milanom obezbijedio jubilarnu dvadesetu titulu i uspio da prišije drugu zvijezdu na grudima Nero-azura.

Nakon što je bježao gradskom rivalu 14 bodova 6 kola prije kraja, svima je i do sada bilo jasno da će Inter biti šampion. Samo je pitanje bilo u kojem će kolu i matematički osigurati trofej.

Ipak, Inter je uspio večeras, za svoje navijače, na najslađi način, ovjeriti titulu na gostujućem terenu protiv gradskog rivala.

Utakmica je završena rezultatom 1-2, a golove za Inter su postigli Aćerbi u 18. minutu i Tiram u 49. minutu. Zaostatak je smanjio igrač Milana Tomori u 80. minutu, za konačnih 2-1 na San Siru.

Utakmicu su u sudijskoj nadoknadi obilježila dva fizička incidenta. U prvom su akteri bili igrači dva kluba, Ernandez i Damfriz, koje je sudija nedugo zatim isključio iz igre. Na samom kraju utakmice, zbog udaranja u lice protivničkog igrača, isključen je i igrač Milana, Kalabria.

Inter je time u 33. kolu Serije A potvrdio dominaciju u ovosezonskom šampionatu i obezbijedio šampionsko slavlje na ulicama Milana, ali i širom Italije, Evrope i svijeta, među brojnim navijačima ovog trofejnog italijanskog kluba.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku