Ponos Crne Gore: FK Arena trijumfovala na memorijalnom turniru „Josip Katalinski-Škija“

post-img Foto: FK Arena
24kroz7 11.06.2024. 14:26

U trening centru NS/FS BiH u Sarajevu održan je 12. Međunarodni memorijalni turnir „Josip Katalinski-Škija“, na kojem je FK Arena iz Podgorice briljirala u konkurenciji 2013. godišta.

– Ponašanjem, fer igrom, ali i fudbalskim umijećem, uspješno smo predstavili Arenu, Podgoricu i Crnu Goru – izjavili su iz kluba nakon turnira. Učešće na ovom turniru bilo je značajno ne samo zbog sportskih rezultata, već i zbog iskustva koje su mladi fudbaleri stekli.

Pobjednički tim činili su talentovani mladi fudbaleri: Vlahović Uroš, Radović Vladimir, Jovanović Luka, Muminovici Ali, Živković Jovan, Filipović Filip, Vidaković Matej, Šunjević Strahinja, Laković Matija, Radulović Marko, Čolović Maksim, Barović Petar i Laković Aleksa.

Pored navijanja koje je pomoglo starijoj generaciji da osvoji prvo mjesto, FK Arena 2014. godište takođe je postiglo veliki uspjeh, osvojivši drugo mjesto i postavši vicešampion ovog prestižnog turnira.

Ovaj dvostruki uspjeh potvrđuje kvalitet rada u FK Arena, kao i veliki potencijal mladih sportista iz Crne Gore. Turnir u Sarajevu još jednom je pokazao da predanost, timski rad i ljubav prema fudbalu donose velike rezultate.

Uoči početka turnira, predstavnici selekcija učesnika posjetili su grob legendarnog fudbalera Josipa Katalinskog-Škije u Sarajevu. Generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić održao je prigodan govor, naglašavajući važnost i nasljeđe Katalinskog u svijetu fudbala.

– Okupili smo se danas ovdje kako bismo odali počast jednom od najvećih fudbalera koje je naša zemlja ikada imala – Josipu Katalinskom-Škiji. Njegov doprinos fudbalu ne mjeri se samo njegovim golovima i pobjedama, već i njegovom nesebičnom ljubavlju prema igri i sportskom duhu koji je širio svuda oko sebe. Čovjek koji je svojom harizmom i integritetom ostavio neizbrisiv trag u srcima svih nas. Njegova posvećenost fudbalu i sportu ostaje primjer svim budućim generacijama. Danas, na početku 12. Međunarodnog memorijalnog turnira koji nosi njegovo ime, sjećamo se Škije s dubokim poštovanjem i zahvalnošću. Ovaj turnir je način da se prisjetimo njegovog lika i djela, te da nastavimo njegovu misiju promovisanja sporta, prijateljstva i međusobnog poštovanja – rekao je Džemidžić.

Ceremoniji su prisustvovali i supruga pokojnog Škije Jasna Katalinski, kao i delegacije FS Crne Gore, FS Grada Beograda i FS Kantona Sarajevo. Turnir je protekao u duhu sportskog nadmetanja, prijateljstva i poštovanja prema naslijeđu Josipa Katalinskog.

Turnir je završio u duhu sportskog duha i prijateljstva, sa mladim fudbalerima koji su pokazali izuzetno zalaganje i talent. FK Arena se vraća kući sa ponosom, noseći sa sobom trofej i sjećanja na nezaboravne trenutke provedene u Sarajevu.

FK Arena je svojim uspjesima potvrdila status jednog od najperspektivnijih fudbalskih klubova u regiji, te pokazala da budućnost crnogorskog fudbala leži u rukama talentovanih mladih igrača koji nastavljaju tradiciju velikih sportista poput Stevana Jovetića, Stefana Savića…

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku