Zvezda savladala Partizan

post-img Foto: Starsport/Srđan Stevanović
Sportklub 20.04.2024. 21:06

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Partizan sa 3:2 nakon preokreta u 173. vječitom derbiju koji je trajao čak 111 minuta, te su u prvom meču plej-ofa Superlige dodatno povećali prednost na tabeli i sada imaju 10 bodova više od crno-bijelih.

Sportklub
Sportklub

Pobjednik se nije mogao znati sve do duboke nadoknade drugog poluvremena, Partizan je vodio do 89. minuta, a Crvena zvezda je preokrenula u narednih deset minuta golovima Endiaja i Kataija.

Meč je počeo u izuzetno visokom ritmu. Dva gola u prvih 15 minuta i sijaset prilika uz to. Crvena zvezda imala veći posjed lopte, međutim, Partizan je bio konkretniji. Dobru priliku je imao Goh u 28. minutu, međutim, pogodio je „samo“ stativu.

Posle toga su crveno-bijeli uspostavili kontinuitet napada i preuzeli inicijativu, Bukari je imao nekoliko odličnih prilika, a najbolju je propustio u nadoknadi prvog poluvremena kada mu je Krunić odbranio u situaciji „jedan na jedan“. Crvena zvezda je bila nešto konkretnija u prvom dijelu igre, međutim, žaliće i Partizan za propuštenim prilikama.

Drugo poluvrijeme je počelo, a Ksander Severina je 11 minuta po početku postigao spektakularan gol i doveo Partizan u novo vođstvo. Zvezda je napadala, stvarala prilike, Katai je uspio da izjednači u 69. minutu, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije Šerifa Endiaja.

Klub iz Ljutice Bogdana je napadao, stvarao prilike, ali je i promašivao neprestano. Djelovalo je da će Partizan doći do pobjede, ali je crno-bijele osujetio Šerif Endiaj golom u 89. minutu za 2:2.

Nastavili su crveno-bijeli sa napadima, Bukari je u šestom minutu nadoknade protutnjao pored Antića, a defanzivac Partizana ga je nesmotreno oborio i Pavle Ilić je ponovo pokazao na penal. Aleksandar Katai je preuzeo odgovornost i u dubokoj nadokadni je savladao Krunića za veliki preokret na stadionu „Rajko Mitić“.

Igralo se nevjerovatnih 21 minut nadoknade, ali Partizan nije uspio da ponovo izjednači i pokvari slavlje Crvenoj zvezdi. Matematički još uvek nije sve gotovo, ali deset bodova prednosti je teško moguće nadoknaditi na šest kola prije kraja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku