Moreno Debartoli: Evo čime se danas bavi Malik iz filma “Otac na službenom putu”

post-img Foto: Centar film – Profimedia
Izvor: Klix.ba 03.05.2024. 09:18

Moreno Debartoli, nekad poznat kao dječji glumac koji je osvojio srca publike svojom ulogom Malika u filmu “Otac na službenom putuEmira Kusturice, sada je poznat po svojim kulinarskim vještinama koje su očarale i najzahtjevnije nepce.

Kusturica se s producentima uputio u potragu za dječakom koji će glumiti Malika. Moreno Debartoli, tada desetogodišnjak, ostavio je neizbrisiv utisak na režisera svojim samopouzdanim stavom, što je bilo presudno za njegovu angažman. Moreno ih je zamolio da se sklone s igrališta. Taj njegov stav je oduševio režisera.

– Nikada nisam zaboravio iskustvo rada na tom filmu. Pomoglo mi je da naučim nositi se s izazovima i egoom-rekao je Moreno u jednom od intervjua.

Nakon što se film proslavio, Moreno se odlučio za drugačiji životni put. Umjesto nastavka glumačke karijere, odlučio jee da se posveti kulinarstvu. Nakon rada kao šef-kuvar u Tel Avivu, Moreno se vratio u svoj rodni grad Sarajevo gdje je 2009. godine osnovao vlastitu ugostiteljsku kompaniju.

– Sarajevo je moj dom. Osjećam se kao da nikada nisam ni otišao. Moji roditelji su me uvijek podržavali, čuvajući uspomene na moju filmsku karijeru – izjavio je Moreno.

Osim uspješne karijere u kuhinji, Moreno je privukao pažnju i svjetski poznatih ličnosti poput Angeline Jolie i Brada Pitta, koji su uživali u njegovim specijalitetima dok su boravili u Sarajevu.

Danas Moreno uživa u mirnom životu sa suprugom Katjom i njihovo dvoje djece, kćerkom Lunom i sinom Leom. Dok se Moreno nastavlja usavršavati u svijetu kulinarstva, njegova porodica ostaje temelj njegove sreće i inspiracije.

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku