Boris Marić: Đukanovićeva izjava je prijetnja pravosuđu

post-img Boris Marić; Foto: CEGAS
Vijesti 24.04.2024. 12:04

U nedavnom obraćanju, bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, iznio je stavove koje, prema ocjeni pravnika Borisa Marića, nose sve elemente prijetnje pravosudnim institucijama. Marić je naglasio da su ovakve poruke  kombinacija nervoze, pritiska i vjerovatnog straha.

Gostujući u emisiji “Boje jutra” na Televiziji Vijesti, Marić je istakao da Đukanovićeva poruka nosi ozbiljne implikacije.

– Očigledno je da Đukanovićeva izjava sadrži sve elemente prijetnje pravosudnim organima. Realno je očekivati da će, ukoliko se pronađu dokazi, institucije pravne države preduzeti neophodne korake, bez obzira na političku pozadinu pojedinca koji je decenijama bio na najvišim funkcijama – istakao je Marić.

Komentarišući kontekst izjave, Marić je naglasio zabrinutost zbog pokušaja političkih elita da utiču na rad pravosudnih organa.

– Izgleda da bivši režim i aktuelne političke elite nervira činjenica da institucije sistema počinju da funkcionišu u skladu sa zakonom. Đukanovićev preokret, od podrške institucijama do poziva na osvetu, predstavlja opasnu promjenu retorike koju ne smijemo ignorisati ako želimo izgraditi društvo koje poštuje pravnu državu – zaključio je Marić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku