Abazovićeva Vlada ostavila dobit od 250 miliona eura u državnim preduzećima

post-img sa sjednice 43. Vlade Crne Gore foto: Vlada Crne Gore
24kroz7 15.05.2024. 12:55

Državne kompanije imaju preko 250 miliona eura vrijednu akumuliranu dobit, a koliko od toga će završiti u državnoj kasi odlučiće Vlada na preporuku Ministarstva finansija koje analizira njihovo poslovanje i potrebe za investicijama, prenose Vijesti.

Vlada koju je vodio Dritan Abazović ostvarila je značajne rezulatate u ekonomiji. Potvrda toga je dobit državnih preduzeća koja su na rekordnom nivou.

Kako prenose Vijesti, najviše neraspoređene dobiti ima Elektroprivreda sa 95,2 miliona eura u kojoj država ima 98 odsto kapitala, a zatim slijede Crnogorski elektroprenosni sistem sa 90 miliona eura u kojem je 55 odsto državnog kapitala. Rudnik uglja Pljevlja, u kojem državna EPCG ima sto odsto kapitala, ima akumuliranu dobit od 41,2 miliona eura. Nepodijeljenu dobit na svojim računima imaju i Marina Bar 3,3 miliona eura, Monteput 4,5 miliona, Pošta 3,4 miliona, Morsko dobro osam miliona, Budvanska rivijera 3,6 miliona, Aerodromi 6,9 miliona eura,… Preduzeće “Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore SMATSA” u kojem država Crna Gora ima osam odsto učešća ima neraspoređenu dobit od 5,6 milijardi dinara, što je 48 miliona eura. Učešće Crne Gore u ovoj dobiti bilo bi 3,8 miliona eura.

Kakvi će rezulatati biti ove godine i da li će se nastaviti slični trendovi ostaje da se vidi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku