Unaprjeđenje umjetničke scene: Centar za kulturu Tivat i FDU Cetinje ujedinjeni u cilju podrške mladim talentima

post-img Goran Božović i Edin Jašarović – Foto: Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje
24kroz7 12.06.2024. 09:38

U cilju unapređenja praktičnih znanja i kompetencija studenata za uspješnije uključivanje na tržište rada, nedavno je potpisan značajan ugovor o saradnji između JU Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Direktor Centra za kulturu Tivat, Goran Božović, istakao je važnost ovog partnerstva, naglašavajući da Centar aktivno podržava pozorišnu umjetnost kroz različite aktivnosti poput samostalne produkcije i organizacije festivala Purgatorije. Tivat se prepoznaje kao značajan pozorišni centar koji je stekao ugled i izvan granica Crne Gore. Potpisivanje ugovora o saradnji označava novi korak ka podršci mladim talentima u umjetničkoj branši i doprinosi razvoju umjetnosti kroz praktičnu primjenu.

S druge strane, dekan Fakulteta dramskih umjetnosti, Edin Jašarović, izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka dugogodišnje uspješne saradnje sa Centrom za kulturu Tivat. Kroz prethodne projekte poput premijera predstava i filmskih projekata, ova saradnja je pokazala visoku estetsku vrijednost i potencijal za interakciju sa publikom. Dekan Jašarović ističe da je ovo partnerstvo od velikog značaja za dalji razvoj umjetnosti i kreativnih programa.

Očekuje se da će buduća saradnja između ove dvije institucije rezultirati novim i inovativnim umjetničkim projektima koji će obogatiti kulturnu scenu i pružiti podršku mladim umjetnicima u njihovom stvaralaštvu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku