Hrvatski mediji: Dvolični Spajić prevario i Hrvate – Pričao jedno, uradio drugo

post-img Foto: Printscreen Nacional.hr
autor-img 24kroz7 28.06.2024. 10:59

Hrvatski mediji oštro kritikuju premijera Spajića govoreći o njegovoj dvoličnosti. Juče i danas u medijima Hrvatske naslovnice bruje o licemjerstvu predsjednika Vlade Crne Gore.

Kako navodi Nacional, Milojko Spajić, prilikom nedavne posjete Briselu nije konkretno odgovorio na pitanje da li će poslanici Pokreta Evropa sad (PES) podržati Rezoluciju o Jasenovcu čiji su potpisnici i da ne očekuje da će se ona naći na dnevnom redu Skupštine u petak. Danas vidimo da je Rezolucija o Jasenovcu na dnevnom redu što dokazuje suprotno od onoga što je govorio premijer Spajić.

KAKVA DVOLIČNOST Crnogorci pričekali pozitivno mišljenje EU-a pa nastavljaju s jahanjem po rezoluciji o Jasenovcu

U diplomatskim krugovima se priča da će odgovor Republike Hrvatske na Rezoluciju u Jasenovcu biti “žestok”. Prvi korak, koji se sada sve češće pominje, jeste upućivanje protesne note i da će ambasador Veselko Grubišić biti povučen na konsultacije. Ukoliko se pomenuta rezolucija usvoji, Hrvatska će na određeni način dovesti u pitanje evropski put Crne Gore. Republika Hrvatska, do sada nije osporavala put Crne Gore u EU, već je, kao partnerska i susjedna država u potpunosti podržavala i pomagala evropsku agendu naše zemlje.

Državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić, koja je u ime Hrvatske učestvovala na međuvladinoj konferenciji u Briselu na kojoj je Crna Gora dobila pozitivno mišljenje o ispunjavanju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, rekla je da dobrosusjedski odnosi “podrazumijevaju suzdržati se i ne preduzimati radnje koje bi mogle naštetiti ili koje su suprotne načelu dobrosusjedskih odnosa”. Na pitanje smatra li Hrvatska da je najavljena Rezolucija o genocidu u Jasenovcu korak prema narušavanju dobrosusjedskih odnosa, Metelko Zgombić je rekla da je taj potez “nepotreban i neprimjeren”.

Spajićeva Vlada, koju kao lider parlamentarne većine predvodi Mandić, nastavlja sa šizofrenom vanjskom politikom pri čemu konstantno kvari dobre odnose sa susjedima Crne Gore.

Rasprava (1)
D
Dobrilo
28.06.2024.
Iz clancica ispada da Hrvatska vedri i oblaci E Unijom, jes malo sutra pitaju se koliko ce se pitati i C Gora ako je kad prime u E Uniju!
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku