Eskalacija sukoba: Izrael napao Iran

post-img Foto: AFP
24kroz7 19.04.2024. 08:57

Američki mediji javljaju da je Izrael jutros izveo napad na Iran. Aktivirana je protivvazdušna odbrana iznad grada Isfahana, nakon čega su se čule eksplozije. Zatvoren je iranski vazdušni prostor.

Neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En izjavio je da je Izrael jutros izveo napad na teritoriju Irana. Državna novinska agencija IRNA prenijela je da je Iran aktivirao protivvazdušnu odbranu iznad Isfahana, što je rezultiralo čujnim eksplozijama u tom gradu.

Sustav protivvazdušne obrane u iranskome gradu Isfahanu aktiviran je protiv “objekta za koji se sumnja da je dron”, rekao je izvor agenciji, koja je dodala da su se u blizini vojne baze na sjeverozapadu grada čule tri eksplozije

Tri izraelske bespilotne letjelice su oborene. Prema navodima AP-a, ostaje nejasno da li je Iran bio “pod napadom”, ali tenzije i dalje ostaju visoke između Tel Aviva i Teherana nakon iranskog napada na Izrael 13. aprila, u kojem je učestvovalo više od 300 dronova i raketa, prenose strani mediji.

IRNA je izvijestila da je PVO djelovao u nekoliko iranskih pokrajina, ali nije navela razlog. Izrael je najavio osvetu za napad Irana, dok su saveznici Tel Aviva apelovali da se ne uzvrati na napad kako bi se izbjeglo daljnje širenje konflikta.

Prema novinskoj agenciji Tasnim, iranska nuklearna postrojenja su sigurna i netaknuta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku