EURO 2024: Spektakularni dueli četvrtfinala, upoznajte poslednjih osam

post-img
autor-img 24kroz7 05.07.2024. 07:53

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine u Njemačkoj ulazi u svoju završnicu, sa četvrtfinalnim utakmicama koje obećavaju uzbuđenje i neizvjesnost za sve ljubitelje fudbala. Dosadašnji tok takmičenja donio je kako dosadne, tako i spektakularne mečeve, a sada se fokus pomiera na četiri ključna duela koji će odrediti put ka finalu.

Četvrtina finala nam donosi međusobni duel dvije najtrofejnije selekcije u istoriji EP – Španije i Nemačke.

Takođe, imaćemo priliku da gledamo okršaj dvije selekcije koje u svojim sastavima imaju po dva vrhunska tima – Portugal i Francuska.

S druge strane, svi očekuju polufinale između Engleske i Holandije, ali prvo treba da odole ekipama koje su pokazale da protiv njih niko nije favorit – Švajcarska i Turska.

Četvrtfinalisti EURO

Švajcarska: Švajcarska je prva ekipa koja je stigla do četvrtfinala i to tako što je svrgla sa trona aktuelnog šampiona. Nadigrali su Italiju 2:0, golovima Frojlera i Rubena Vargasa;

Njemačka: Domaćin je do četvrtfinala stigao odolijevši neugodnoj Danskoj 2:0, i to nakon što je VAR spriječio vođstvo Skandinavaca. Da im nije poništen gol, ko zna što bi se dogodilo poslije oluje u Dortmundu;

Engleska: Zemlja koja je izmislila fudbal se “provukla” u četvrtfinale zahvaljujući senzacionalnom golu Džuda Belingema u nadoknadi vremena, koji je već postao dio istorije. Hari Kejn je zapečatio plasman “Gordog Albiona”;

Španija: Španija je najviše pokazala do sad na cijelom turniru, a u osmini finala je imala i najlakši posao. Ipak, morala je “Crvena furija” da preokrene protiv senzacionalne Gruzije za 4:1. Rodri je izjednačio prije poluvremena, a onda je u drugom poluvremenu Španija pokazala klasu kojom raspolaže;

Francuska: “Trikolori” su se plasirali u četvrtfinale slavivši u derbiju runde. “Slomili” su talentovani tim Belgije golom Koloa Muanija. Nakon blede predstave u grupnoj fazi, ova pobeda bi mogla da očelili “pevce”.

Portugal: Preko trnja do zvijezda, mogla bi da bude portugalska priča sa ovog EURO. Evropski “Selesao” je izbjegao senzacionalnu eliminaciju protiv Slovenaca zahvaljujući svom golmanu. Kristijano Ronaldo je nastavio da promašuje na EURO, nije iskoristio ni penal, ali je Dijego Košta spasao šampione iz 2016. Tim Roberta Martinesa se mučio sa slovenačkim “autobusom”, možda će im više prijati francuski “supertim”.

Holandija: Ekipa Ronalda Kumana se možda najlakše plasirala u četvrtfinale od svih ekipa. Laganim trijumfom nad Rumunijom, koja gotovo da nije ni pružila otpor.

Turska: U jednom od najinteresantnijih mečeva turnira Turci su nastavili svoju bajku. Savladali su jednako zabavnu Austriju posle dramatične predstave po provali oblaka u Lajpcigu. Heroji su bili štoper i golman, koji će morati da budu na elitnom nivou i u narednoj fazi.

Uzbuđenje raste kako se EURO 2024 bliži svom vrhuncu, a ljubitelji fudbala širom Evrope sa nestrpljenjem iščekuju ishod četvrtfinalnih duela koji će odrediti polufinaliste ovog prestižnog takmičenja. Očekuje se da će rivaliteti, talenti i borbenost na terenu obezbijediti nezaboravne trenutke za sve ljubitelje fudbala, dok se najbolje reprezentacije kontinenta budu borile za titulu šampiona Evrope. Svi putevi vode ka spektakularnom finalu, a samo najbolji će moći da se popnu na sam tron evropskog fudbala.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku