Liga šampiona: PSŽ i Borusia Dortmund idu u polufinale Lige šampiona, drama i puno golova

post-img Foto: Flashscore
D.V. 16.04.2024. 23:40

Prvi polufinalisti Lige šampiona u sezoni 2023/24 su Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund. Ove dvije ekipe čine i prvi polufinalni par u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

Pari Sen Žermen se večeras odužio Barseloni za poraz u Gradu svjetlosti, nadoknadivši nedostatak iz prvog meča. Večeras su pobijedili ekipu Barselone rezultatom 4:1 i tako se plasirali u polufinale. Barselona je povela golom Rafinje u 13 minutu meča, ali je nakon crvenog kartona Urugvajca Aruha izgubila nit, pa je PSŽ preokrenuo rezultat i plasirao se u polufinale. Golove za Francuze dali su Dembele u 40., Vitinja u 54., dok je ekipu dalje poveo Embape sa golovima u 61. i 89. minutu utakmice.

I drugi predstavnik španskog fudbala nije uspio da se plasira u polufinale. Borusija Dortmund pobijedila je Atletiko Madrid rezultatom 4:2.

Atletiko Madrid, našeg Stefana Savića, nije uspio da sačuva prednost ostvarenu u prvoj utakmici, pa je izgubio šansu da se plasira u polufinale. Golove za Borusiju su dali Brant u 34. minutu, Matsen u 39. minutu, Filkrug 71. minutu i Sabicer u 74. minutu utakmice, dok su za Atletiko golove postigli Humels autogolom u 49. minutu i Korea u 64. minutu utakmice. Iako je u 64. minutu utakmice sve pokazivalo da se može desiti da Atletiko ipak ostvari uspjeh, “Milioneri” se nijesu predali pa je utakmica završena u njihovu korist, te su se uspjeli plasirati u polufinale.

Borusija Dortmund nastavlja da sanja svoj san, a posljednji put kada je igrala polufinale stigla je i do završnice, kada je takođe na Vembliju u finalnom meču poražena od Bajerna.

U srijedu su na programu preostala dva revanša četvrtfinala: Mančester Siti – Real Madrid (prvi meč 3:3). Bajern – Arsenal (prvi meč 2:2). Sve utakmice igraju se od 21 sat.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku