Zdravlje djece na prvom mjestu: Apel Ministarstva zdravlja za prevenciju morbila

post-img Foto: Heiko Junge (NTB)
24kroz7 25.04.2024. 12:27

Povodom novog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja Crne Gore ponovo je izdalo snažan apel roditeljima širom zemlje. Apel je usmjeren na hitnu vakcinaciju djece koja još nisu primila MMR vakcinu, kako bi se spriječilo dalje širenje ove opasne zarazne bolesti.

Ministarstvo zdravlja ističe važnost saradnje svih roditelja kako bi se postigla preporučena stopa obuhvata MMR vakcinom od 95%, što je ključno za sprječavanje epidemije morbila i zaštitu zdravlja djece. Upozoravajući na ozbiljne posljedice koje morbile mogu imati po zdravlje djece, Ministarstvo naglašava da je vakcinacija jedan od najvažnijih koraka u zaštiti dječjeg zdravlja i prevenciji širenja bolesti, navodi se u njihovom saopštenju.

Istovremeno, Ministarstvo zdravlja demantuje lažne tvrdnje o navodnoj nesigurnosti MMR vakcine, naglašavajući da je vakcina prošla rigorozna testiranja i da je potpuno bezbjedna i djelotvorna. Pozivajući roditelje da se oslanjaju na pouzdane medicinske izvore i stručna mišljenja, Ministarstvo ističe važnost donošenja informisanih odluka o zdravlju djece.

Svi domovi zdravlja u Crnoj Gori su opremljeni dovoljnim brojem vakcina, te kontinuirano organizuju vanredne vakcinacije. Ministarstvo zdravlja naglašava da je vakcinacija ključna u zaštiti djece od potencijalno fatalnih posljedica morbila te još jednom poziva roditelje da se pridruže ovom preventivnom naporu za zdravlje djece i zajednice u cjelini.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku