Knjige koje će vam zaista pomoći ako ste „zapeli“ na bilo kom životnom polju

post-img Foto: Getty images
INJOURNAL 10.06.2024. 09:00

Ove knjige renomiranih autora garantovano će vam pomoći da izaberete pravi put kako na poslovnom tako i na ličnom planu.

Svi mi u nekom periodu života „zapnemo“ na poslovnom ili privatnom planu i ne znamo kako da nastavimo da rastemo. U takvim situacijama uvijek nam je potrebna dodatna motivacija i savjeti kako po pitanju međuljudskih odnosa tako i po pitanju odnosa prema samome sebi. Srećom, na tržištu danas postoji mnogo izvrsnih knjiga koje nas mogu usmjeriti ka pravom putu, bilo na profesionalnom ili na ličnom planu. Zato vam danas donosimo pet knjiga koje ne samo da će vam pomoći da izađete iz začaranog kruga, već će vam u ključnim trenucima pružiti i potrebnu utjehu.

IGRA ŽIVOTA I KAKO JE IGRATI
(Florens Skovel Šin)

Najpopularnija knjiga Florens Skovel Šin prvi put je objavljena još davne 1925. godine, ali je i dalje podjednako aktuelna i prijemčljiva. Glavna poruka koju nam spisateljica prenosi jeste da ljubav i dobra volja mogu ukloniti sve prepreke na našem putu. Ona nam na neformalan, prijateljski i humorističan način prenosi bezvremene lekcije i principe uspjeha i pokazuje nam kako da primjenom afirmacija promijenimo svoje stanje i životne okolnosti i naučimo da život nije borba, već igra, igra davanja i primanja.
Ovo knjigu preporučujemo svima koji se osjećaju zaglavljeno, koji su stegnuti ili su pod stresom.

NEMA OPRAVDANJA!
(Brajan Trejsi)

Autor Brajan Trejsi u svom prepoznatljivom stilu polazi od premise da vam za uspjeh nije potrebno da budete rođeni pod srećnom zvijezdom, nevjerovatno bogati, da imate idealne kontakte i veze ili specijalne talente. Jedino što vam je neophodno je samodisciplina.
Nažalost, većina ljudi poklekne pred dva najveća neprijatelja uspjeha: biraju put linije manjeg otpora (drugim riječima, lijeni su) i/ili žele trenutno zadovoljstvo – ne uzimajući u obzir dugoročne posljedice sadašnjih akcija.
“Nema opravdanja!” pokazuje kako da uspijete u tri značajna aspekta vašeg života: vašim ličnim ciljevima, poslovnim i finansijskim ciljevima i vašoj cjelokupnoj sreći. Umjesto da zavidjeći čeznete za životom koji, po vašem mišljenju, imaju izabrani „srećnici“, prestanite da pravite izgovore i krenite u akciju.
Ovo je odlična knjiga za one kojima je potrebno nešto da ih prodrma i izvuče iz zone komfora.

PUT MIRNOG RATNIKA
(Den Milmen)

“Put mirnog ratnika” zasniva se na autentičnoj priči sa elementima fikcije čiji je glavni junak Den Milmen, svjetski šampion u gimnastici, koji putuje u područja romanse i magije, svjetlosti i tame, tijela, uma i duha. Vođen moćnim starim ratnikom koga on naziva Sokrates i iskušavan zavodljivom i razigranom ženom po imenu Džoj, Den se približava konačnom sukobu koji će ga osloboditi ili uništiti.
Možda ste gledali istoimeni film, ali knjiga je višestruko bolja. U ovom bestseleru Den sa humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govoreći direktno o univerzalnoj potrazi za srećom. Poput Kastanede, on podstiče čitaoca da promisli o najdubljim pitanjima života. Pa ipak, za razliku od Don Huana, on ukazuje na put do srećnog, jednostavnog života bez ikakve upotrebe droga.
Ako želite da naučite koliko je bitno čime „hranite“ svoje misli i kako da ojačate mentalnu snagu da biste uspjeli u fizičkom svijetu, ovo je knjiga za vas.

LIJEČENJE ŠOPENHAUEROM
(Irvin Jalom)

“Lečenje Šopenhauerom” je romaneskna slika grupne terapije, unutrašnji pogled na članove grupe i način na koji ih vješti psihoanalitičar vodi i ohrabruje da ne padnu i ne posustanu. Postoje djelovi knjige koji se čitaju kao psihoterapeutska verzija Platonove Gozbe, u kojima dinamičnost omogućava junacima da otkriju svoje unutrašnje glasove koji bi im inače ostali potpuno nepoznati. Glavni junak, eminentni psihoterapeut Džulijus Hercfeld, kome je preostala još jedna godina života, nedeljnim seansama sa pacijentima od svoje poslednje godine pravi poslednju volju i testament. Suštinsku vrijednost tih terapija, pa samim tim i čitave knjige, predstavlja prisustvo Hercfeldovog pacijenta iz prošlosti kome tada nije uspjelo.
Autor ove knjige je penzionisani profesor psihijatrije na Stenford Univerzitetu pa veoma vješto prenosi važna znanja, a pritom ćete dok čitate njegove redove osjećati nevjerovatan mir.

NAJVEĆE ČUDO NA SVIJETU
(Og Mandina)

Knjiga je zasnovana na istinskim iskustvima Oga Mandina koja je stekao pošto je upoznao fascinantnog Sajmona Potera. Ovo poznanstvo preraslo je u iskreno prijateljstvo i sasvim mu je promijenilo život. Stari staretinar Poter bio je ljubazan i nadasve mudar čovjek koji je pomagao ljudima da spoznaju svoju vrijednost i mogućnosti koje im život pruža.
Pored sjajnih ideja koje je podijelio sa Ogom, Sajmon mu je poklonio ono najvrjednije što je imao − Božji memorandum, skup genijalnih pravila, koja je Og morao prvo da primijeni na sebi pa da ih kasnije podijeli sa čitaocima, što je i uradio.
Prihvatite ove savjete i svakodnevno ih praktikujte po nekoliko minuta. Daće vam snagu da sopstveni život oplemenite i poboljšate.
Nakon čitanja ove knjige sigurno ćete se osjećati mnogo bolje, a podići će vam i samopouzdanje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku