Milović predlaže skraćenje mandata Skupštini zbog vanrednih izbora za stabilnu vladu

post-img Foto: Screenshot/Youtube
Izvor: CDM 04.07.2024. 13:41

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je od premijera Milojka Spajića da u dnevni red prve naredne sjednice Vlade uvrsti raspravu o predlogu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, kako bi se preko vanrednih izbora došlo do stabilne i pouzdane vlade, prenosi CdM.

Milović je na današnjoj sjednici Vlade, to obrazložio time da bi se na taj način preko vanrednih parlamentarnih izbora došlo do evropske, stabilne i pouzdane vlade i parlamentarne većine koja je nesporno evropska i državotvorna.

Navodno Milović je kazao premijeru da mu je visoki funkcioner PES rekao da je Rezolucija o Jasenovcu trebala Spajićevom političkom partneru kao kiseonik nakon Rezolucije o genocidu u Srebrenici, ali i da je drugi partner ucijenio njega i PES padom Vlade.

Prema saznanjima CdM-a Milović je Spajiću kazao da Crnu Goru ne smije da vodi ucijenjeni čovjek, niti ucijenjena partija, niti dvije nesinhronizovane politike.

Ministar pravde je, kako CdM saznaje, premijeru kazao da ga je u maju iz Amerike upozorio da je najavljena arezolucija o Jasenovcu brzoplet i antidržavni potez, te da zbog toga Crna Gora može samo da trpi posljedice.

Milović je, navodno, Spajića optužio da njegovu trgovinu foteljama plaćaju Crna Gora i njen evropski put.

On je, kako CdM saznaje, da je Milović upozorio da Hrvatska kao članica EU sprema mjere protiv Crne Gore, a da se ostale članice EU spremaju na evropsku solidarnost sa njom.

Milović je, kaže izvor CdM-a, poručio da je nakon svih dešavanja Cena Gora stavljena u režim tihe izolacije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku